Jump to content

zemlja jo na pok. babi, u međuvremenu umrli otac i teta, kako da je prepišemo sebi


anonimno

Preporučene objave

Baba nam je umrla prije 15-tak godina. Ostala je neka zemlja na nju pripisana koju otac i teta nisu pripisali na sebe. čak se ne sjećam da je i bila neka ostavina nakon nje jer je malo toga posjedovala(nikakve nekretnine osim te jedne čestice,na koju su valjda svi i zaboravili jer je vrlo mala, na moru gdje je rođena), nešto nakita što je teta uzela sebi i to je sve. U međuvremenu umrla je i teta i otac i ostali smo nas troje unuka. Saznali smo da imamo jednu malu parcelu(450 m2) na moru ali je još na imenu od babe. Što nam je radit? Možemo li se sa smrtovnicama babe, oca i tete (to su joj bili jedini nasljednici, oporuke nije bilo) javiti na gruntovnicu pa da nas tamo upišu ili treba pokretati ostavinsku raspravu? ako treba pokretati ostavinsku što nam treba za to, gdje se to radi(umrla je na mou) a živila je i imala osobnu na Zagreb?

dobri ljudi, tko zna nek pomogne, Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate prvo provesti ostavinski postupak za pok. baku kojim ce se imovina prenijeti na oca i tetu, a tek onda ostavinski postupak za pok. oca ili tetu. Tek tada mozete dobiti valjano rjesenje o nasljedjivanju kojim cete se moci upisati u grunotvnici kao vlasnik te parcele.

 

Treba vam smrtni list i prijedlog za pokretanje postupka. Najbolje da to obavite u maticnom uredu prema mjestu prebivalista a onda na lokalnom sudu pokrenete ostavinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali ako je iza vaseg oca i tete vodjen ostavinski postupak onda u prijedlogu za provođenje ostavinskog postupka radi naknadno pronađene imovine iza pok. bake priložite i navedena rješenja jer će sud onda direktno njihovim utvrđenim nasljednicima uručiti imovinu.

I trebao bi Vam to voditi sud a ne j. bilježnik jer se radi o osobi koja je umrla prije 2003g. kada su j.b. preuzeli nove postupke. ali sudovi to nezakonito šalju javnim bilježnicima jer im se ne radi a j.b. masno zarađuju na laganim stvarima.

Zato nadjite i suca koji ce vam to brzo provesti s malom sudskom pristojbom (par sto kuna naprama par tisuca kn koliko uzimaju bilježnici).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

UVIJEK SVE TREBA PITATI, U VODNIKOVOJ SU ME UPUTILI OVAKO:

 

DONESEŠ SMRTOVNICU, DONESEŠ PAPIRE O IMOVINI KOJU SE ŽELI STAVITI NA NAKNADNU OSTAVINSKU RASPRAVU, U SOBI U PRIZEMLJU DOBIJEŠ OBRAZAC KOJI ISPUNIŠ, PRILOŽIŠ KOPIJU SMRTOVNICE I KOPIJU PAPIRA O IMOVINI KOJU ŽELIŠ DODATI NA PRIJAŠNJU OSTAVINSKU I PREDAŠ.

 

N E K O Š T A N I Š T A!!!!! SAMO MALO VREMENA.

 

SAD JE PRILIKA, JER SU LJUDI NA GODIŠNJIM ODMORIMA, PA PRETPOSTAVLJAM DA ZATO NEMA GUŽVE.

 

OSOBE KOJE TAMO RADE VRLO SU LJUBAZNE I SUSRETLJIVE.

 

 

HAJDE BOK

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obratite se sutkinji Mikuličić u Vodinkovoj koja će vam sigurno to objasniti i ona će vam to provesti.

To vam govorim jer mi je upravo taj stav ona rekla.

Javite kako je prosli.

 

P.S.

Nemojte slusati tipa s porte i babe u pisarnici jer one nisu pravnice niti ista znaju. Oni su obicni smrtnici koji su jedva zavrsili srednju i dobili posao preko veze a na jadnim ljudima se izivljavaju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija