Jump to content

garancija na izvedene radove


anton887

Preporučene objave

poštovani, molim vas za sljedeći odgovor. Napravljena je instalacija centralnog grijanja za jednu kuću. Rok garancije je 2 godine koji istječe za nekoliko mjeseci, a garancija se odnosi na izvedene radove. Obzirom da vlasnici samo ljeti dođu u tu kuću, nedavno su pukle cijevi zbog hladnoće jer nije bio stavljen antifriz. Isti nije niti bio predviđen ponudom.

Da su naručitelji radova ili vlasnici kuće tokom cijele godine u njoj i koriste grijanje to puknuća ili zamrzavanja cijevi ne bi niti došlo. Danas traže od mene da ga od svoj trošak kupim, koji i nije baš jeftin. Ono što smatram da to ne spada pod garanciju na izvedene radove. Molim za savjet i odgovor.

 

Hvala vam najljepša

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeste li ih upozorili na činjenicu da ukoliko neće boraviti u kući tijekom zimskih mjeseci da je potrebno isprazniti sistem ili u njega ubaciti antifriz? Odnosno jesu li oni vas upoznali sa činjenicom njihova izostanka iz kuće tijekom zimskih mjeseci?

 

Da, upozorio sam ih i svjesni su toga. Međutim iz nekoga svog razloga navaljuju. Ako smatrate to opravdanim da ne moram pokriti trošak, kojim člankom zakona to potrkrijepiti!

 

hvala najljepša

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, ovdje nije problem u kvaliteti rada izvođača, već je do problema očito došlo postupanjem odnosno lošim postupanjem naručitelja. Riječ je o "kvaru" čija narav je opće poznata - smrzavanjem vode ista se širi, te ukoliko je riječ o vodi koja se nalazi u stiješenom prostoru, dolazi do deformacije istog, u ovom slučaju pucanja. Za ovakav nedostatak izvođač ne odgovara, jer uopće nije riječ o nedostatku s njegove strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija