Jump to content

Zabilježba ovrhe na nekretnini - molim pomoć


betty74

Preporučene objave

Suprug ima dug preme RBA u iznosu od 18 000 kn. U mirovini je i ima kredit tako da mu od mirovine ostaje 500 kn. Kada je RBA vidjela da će čekati na red naplate 4 godine dobili smo Prijedlog za ovrhu na nekretnini i Rješenje o zabilježbi ovrhe na nekretnini od ZK odjela.Sad imamo 15 dana za prigovor i ne znamo što napraviti...Što napisati u prigovoru? Zvala sam odvjetnika koji zastupa banku i pitala postoji li ikakva šansa da nam dopuste da taj iznos platimo u roku od godine dana..Dogovorili smo se o mjesečnom uplaćivanju i sve dok određeni iznos uplačujemo banka neće raditi daljnje radnje. Riječ je o usmenom dogovoru jer navodno ne može ništa dati napismeno. Ranije smo zvalii i slali molbu banci ali smo naišli na zatvorena vrata. Također me zanima da li je suprug kao HRVI oslobodjen plaćanja sudske pristojbe na prigovor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Betty, baš gledam tvoj slučaj i mogu ti reći da se ne radi o izoliranom slučaju, nego sistemskoj praksi RBA

 

Nama se javio čovjek iz Zadra sa istom pričom kao i vaš muž, samo što je njegov dug 14.000 kn, a ne 18.000, tu su svi dokumenti, ako vas banka bude gnjavila javite se Živom zidu

 

http://zivi-zid.org/?p=366

 

Također, moram vas upozoriti da usmeno obećanje RBA ne vrijedi ama baš ništa, njihov cilj je deložirati vas, a ne naplatiti dug, pogledajte iskustvo ove obitelji sa RBA bankom koja je mislila da će se uplatama izvući od ovrhe.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima na odgovoru. ZK odjelu smo podnijeli prigovor na ovrhu za koji znam da neće uvažiti ...Općinskom sudu sam poslala Prijedlog za odgodu ovrhe u kojem sam navela da je nekretnina bračna stečevina i da sam ovom ovrhom egzistencijalno ugrožena ne samo ja, nego i djeca jer nam je to jedina nekretnina.Tražila sam rok u kojem mogu vratiti dug.Ako mi sud ne uvaži prijedlog za ovhu poslati ću prigovor. Svaki savjet je dobro došao, situacija je trenutno takva da pravnika ne mogu platiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Martain......Živom zidu ću se obratiti ako pravnim putem ne budem ništa mogla riješiti...Stvarno ne vjerujem da će se banka držati usmenog dogovora, dogovor je bio s odvjetnikom a ne s bankom.. Poslala sam sudu Prijedlog za odgodu ovrhe ako ga ne uvaži poslati ću prigovor na rješenje. Ja sam treća osoba u ovršnom postupku i nadam se da postoji neki način da zaštitim djecu i sebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija