Jump to content

Od općine sam dobila na uživanje polu porušenu kuću prije 34 godine


Jasna Cvitić

Preporučene objave

Kućaje bila nacionalizirana od strane Socijalističkog sav

eza,radi toga što su ustanovili da je vlasnik surađivali saokupacijskom talijanskom vojskom. Mi smo dobili usmenu dozvolu odPredsjednika mjesne zajednice Dol i I predsjednika mjesne zajedniceStari Grad, da živimo u njoj uredimo je i uvedemo struju ivodu,Uredimo okoliš dobili smo naravno dozvolu za uvođenje struje ivode telefona bez ikakvih zapreka. Nesmetano dakle živimo u njoj ibrinemo se 34 godine. Upravo me sad nazvao neki čovjek koji tvrdi daje prvi nasljednik i da želi sa nama razgovarati, uz kuću je bilo ipuno zemlje koja je podijeljena mještanima. Pošto ja ne znam kojasu naša prava molila bi Vas za odgovor povodom toga.I kako da sepostavim prema čovjeku koji se najavio doći na razgovor Hvala. I dali mi imamo pravo pozvati se na pravo doživotnog uživanjanekretnine. Ili postoji neki drugi pravni postupak . S poštovanjemCvitić Jasna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedino sto je zasad sigurno,da ste posjednici nekretnine,a samim tim zasticeni od samovlasnog oduzimanja i uznemiravanja posjeda od bilo koje osobe,pa i upisanog vlasnika,odnosno njegovog univerzalnog pravnog sljednika,medjutim se postavlja pitanje dokle ste zasticeni,buduci da se pravo vlasnistva stiti vlasnickom tuzbom,i naravno za poduzimanje takvih koraka nema zastare.

Misljenja sam da je sasvim izvjestan spor,pa ukoliko dodje do vlasnicke tuzbe za predaju vlasnistva u posjed,imate jedinu mogucnost protutuzbe radi utvrdjenja da ste originiranim putem stekli pravo vlasnistva,temeljem dosjedanja,no upitno je postenje posjeda,kao jedan od bitnih uvjeta za ovakav vid stjecanja prava vlasnistva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sada mi je samo još potreban savjet na koji način razgovarati sa tim čovjekom, kulturno naravno no ima još jedna stvar kuću mi je općina htjela prodati i imam procjenu no pošto mi se sin teško razbolio nisam imala novaca, razumjevanjem općine ostala sam i dalje u njoj. Sad kad su se u katastru djelili kućni brojevi broj je na ime mog supruga. Pošto je kuća nacionalizirana a u zakonskom roku nije podnesen zahtjev za povratom zanima me ima li to kakve veze?.

To sam se sjetila jer su mom ocu nacionalizirali krojačku radnju i ja sam u to vrijeme bila po bolnicama , brat nije tražio povrat i kad sam ih na telefon pitala rekli su mi da je nastupila zastara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi dobro da za pocetak utvrdite zemljisno knjizno stanje nekretnine,sto vam je vec receno,jer bez toga i neznate kako se postaviti prema doticnom gospodinu.

 

 

na žalost ne radi preko praznika nitko a gospodin je bio toliko kulturan da he prvi puta nazvao na Božić a najavio posjet za novu godinu, možda da odbijem jer to nije ni malo kulturno, ali mislim da on ne pomisli da se ja bilo čega bojim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija