Jump to content

Rekonsturkcija objekta problem sa susjedima


llepu

Preporučene objave

Dan,

 

kupio sam ruševnu kuću od 19m2 u Šibeniku izgrađenu prije 1968. Od nje su ostali samo kameni zidovi i to nekih cca metar visine. Kuća se nalazi sa sva 4 zida na međi (kuća je čestica sama po sebi bez dvorišta). Okolne čestice se sastoje od 3 zemljišta na kojima se ne može graditi jer su premala i jednog dvorišta sa kućom koja je udaljena cca 2m od moje. Dvoje od tih 3 zemljišta je u društvenom vlasništvu ali postoji pravo na korištenje čestice za dvije različite osobe XX i YY. U stvarnosti su ta zemljišta zapuštena i ne koriste se. Krov od kuće je urušen. Htio bi napraviti rekonstrukciju kuće te eventualno visoko potkrovlje, sve prema prostornom planu.

 

Sada jedna susjeda XX koja "koristi" to zemljište prijeti da neće dati da se sagrade prozori i da gledaju na "njenu" parcelu (od 49m2).

 

Isto se pobunio i drugi susjed ZZ koji ima svoju česticu (od 22m2) iza moje jer ako bi digli kuću kao prizemnicu on bi izgubio pogled na more i gledao bi u naš zid. O visokoj prizemnici da i ne govorimo.

 

Što tu najbolje napraviti i dali oni zaista mogu spriječiti rekonstrukciju objekta?

 

Kuća mora prozore, krov i zidove imat zar ne?

 

Unaprijed hvala.

 

d.

 

p.s.

 

Kućica je upisana i u katastru i u zemljišnu knjigu kao kuća od 19m2. Imam potvrdu od katastra da je sagrađena prije 1968 godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Dizanje kuće za 1 metar i "zatvaranje pogleda" bilo kojem susjedu je protupravno i imati će vjerojatno za posljedicu prijavu Građevinskoj inspekciji. Njoj opet treba neko vrijeme da urgira, a na kraju će Vas prisiliti da rušite započetu gradnju, na Vaš trošak.

 

Spominjete da te osobe imaju pravo korištenja susjednih zemljišta i tu Vam leži odgovor.

 

Mora zaista imati sve navedeno, ali izmjene izvan onoga što Vam je dozvoljeno građ. dozvolom su protuzakonite i bilo bi dobro da se konzultirate s Upr. odjelom za graditeljstvo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija