Jump to content

Čl. 32. zspc, zaštitna mjera izrečena obaveznim prekršajnim nalogom


markasic

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Prije par dana mi je obaveznim prekršajnim nalogom izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 6 mjeseci za prekršaj nezaustavljanja na znak policijskog službenika. Za taj prekršaj propisana je novčana kazna od 3.000 do 7.000 kn.

Obzirom da je čl. 239. st. 4. Prekršajnog zakona propisano da se zaštitna mjera obaveznim prekršajnim nalogom može izreći samo za prekršaje za koje je propisana novčana kazna iznad 2.000 kuna do 5.000 kuna, da li je takva mjera nepropisno izrečena, te hoće li je sud povodom prigovora na izrečenu sankciju ukinuti bez obzira na moju prijašnju kažnjavanost ili nekažnjavanost?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve je ok jer je izmjenjen čl.239 koji glasi

"(4) Obaveznim prekršajnim nalogom osim novčane kazne može se izreći i oduzimanje

predmeta prekršaja, imovinske koristi, paušalna svota troška izdavanja prekršajnog naloga do 200,00 kuna i stvarni troškovi nastali utvrđivanjem prekršaja upotrebom tehničkih sredstava ili provođenjem potrebnih analiza i vještačenja. Kada je za prekršaj propisana novčana kazna iznad 2.000,00 do 5.000,00 kuna, može se počinitelju izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom odnosno korištenje strane dozvole za upravljanje motornim vozilom na području Republike Hrvatske."

 

Kazna je po OPN-u 3000 kn.Napisat prigovor na visinu mjere i kazne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija