Jump to content

Porezna olakšice - prva nekretnina- pitanje


rasorock

Preporučene objave

Poštovani,

nalazim se u slijedećoj situaciji:

ja kupujem prvu nekretninu, stan od 60m2. supruga već posjeduje nekretninu, kuću koja je u ruševnom stanju, nije pogodna za život, čak smo i dobili neko rješenje da ne moramo plaćati ona komunalna davanja ili slivne vode ili nešto tome slično, pošto stvarno nitko ne živi u toj kući, niti ne može živjeti zbog njenog stanja.

 

Stan koji kupujem nalazi se u zgradi u kojoj trenutno živimo kod mojih roditelja, dakle i ja i sin već imamo prijavljeno prebivalište na toj adresi te ga ne bi trebali mijanjati pošto se selimo "kat ispod". zanima me da li ću imati pravo na oslobođenje od plaćanja poreza na promet nekretnina, ili ova ruševina u vlasništvu moje supruge to poništava.

 

Da li mogu dobiti oslobođenje samo na temelju toga što bi ja i sin živjeli tamo i kao dvije osobe bili oslobođeni do 65m2, bez obzira na suprugu i stanje njene nekretnine? pretpostavljam da ne, ali da mi potvrdite.

 

 

ovo je ono što sam pronašao:

"...da veličina nekretnine koju kupujete ovisno o broju članova uže obitelji ne prelazi površinu i to za jednu osobu do 50 m2 stambenog prostora, za dvije osobe do 65m2, za tri osobe do 80m2, za četiri osobe do 90m2, za pet osoba do 100 m2, za šest osoba do 110 m2 i za sedam i više osoba do 120m2 stambenog prostora.."

 

dakle ovaj uvjet zadovoljavamo

 

... da Vi i Vaši članovi uže obitelji nemate u vlasništvu drugu nekretninu koja zadovoljava vaše stambene potrebe...

 

 

e ovo me zanima dakle, kako se odredi da nekretnina zadovoljava stambene potrebe, pošto supruzina nije takva? da li je to potrebno nekako dokazivati prilikom podnosenja zahtjeva za oslobođenje prilikom kupovine stana?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima,

 

Lijep pozdrav,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija