Jump to content

Ovrha za alimentaciju


mila30

Preporučene objave

Ovako: Brakorazvodna parnica je gotova i za koji dan će odvjetnica staviti ovrhu na račun bivšeg muža koji je zaposlen u obiteljskoj firmi. Mene zanima što se događa kad se alimentacija ne može naplatiti,jer mislim da mu zbog naplate alimentacije neće uplaćivati plaću? Što onda ako se ovrhom ne uspije naplatiti?? hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da samo dodam,

imate i mogućnost podnošenja zahtjeva nadležnom centru za socijalnu skrb, da Vam isplaćuje "privremeno uzdržavanje", ali tek ako Vam bivši suprug kroz 6 mjeseci nije plaćao ništa (to je jako pojednostavljeno napisano, ali u bitnome je to - to).

osim toga, a pošto ne znam koliko je dijete staro. pazite da vam potraživanja prema njegovu ocu ne odu u zastaru. naime, ako dijete napuni 18 godina, onda je zastara za dosuđene i neisplaćene alimentacije 3 godine. zato bi bilo dobro da mu se stisne ovrha, ali ne samo odnošenjem presude na finu (jer se time ne dobiva rješenje o ovrsi, nego npr na plaći, tada je zastara 10 godina...

čisto da si imate na umu...

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

U ovoj državi je nemoguče naplatit alimentaciju jer ja već 16 godina pokušavam i svake dvije godine podnosim tužbe i uvijek dobivam presude u moju korist odnosno u korist djeteta ali naše pravosuđe je banana kao i zakon o naplati alimentacije jer zakon za muškarce se čita drugačije,a za žene drugačije.Ministricu može biti sramota jer dok je bila u opoziciji govorila je jedno u svezi alimentacija a od kad je sjela u fotelju nije ništa napravila za zaštitu djece i njihovih prava.Za vrijeme bivše države je zakon o alimentacijama bio sasvim drugačiji i naplačivao se od države pa je država naplačivala tko nije platio.U današnjem zakonu djeca nemaju nikakva prava kao ni samohrani roditelj a pogotovo ako je samohrani otac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija