Jump to content

Podjela firme nakon sporazumnog razvoda a otvorena ubraku.


zlatko t

Preporučene objave

Nakon 20 godina braka sporazumno se rastajem sa suprugom.Za vrijeme braka otvorili smo zajednickim sredstvima firmu gdje je ona direktor i jedini osnivac. Nakon par godina na ime firme kupili smo poslovni ured, tj.stan, gdje sam i ja stavio novcana sredstva kao pozajmicu na racun firme.Koja su moja prava tj.obaveze sada. Ako imam pravo na polovicu dali to znaci da ona nemoze bez mog potpisa dalje odlucivati sama sa poslom i raspolagat poslovnim prostorom i firmom. Mislim zaduzivanjem, prodajom i sl.Da napomenem ja sam također zaposlen u toj firmi.Gdje i kako mogu pokrenut postupak potrazivanja svog dijela.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A dali ja imam opce pravo na pola firme stecene u braku, a koja glasi na suprugu?

 

Imate, jer je irelevantno na koga "glasi firma", već je bitno na koji način je ona otvorena, a iz vašeg prvog posta ispada sasvim jasno da je otvorena sredstvima stečenim u braku, pa sukladno tome predstavlja bračnu stečevinu. S obzirom na relativnu kompliciranost materije, sugeriram angažman odvjetnika specijaliziranog za ovakve vrste sporova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija