Jump to content

15 dana rok u kojem trgovac mora odgovoriti kupcu na prigovor....nacrt prijedloga nov


santolina

Preporučene objave

Petnaest dana iznosi rok, prema važećem Zakonu o zaštiti potrošača, u kojemu trgovac mora u pismenom obliku odgovoriti na prigovor potrošača upućen poštom, faksom ili e-mailom.

 

Prema prijedlogu novoga zakona, taj se rok smanjuje na pet dana, a ako ga ne ispoštuje, trgovcu za taj prekršaj prijeti novčana kazna od 10.000 kuna do čak 100.000 kuna. Na reklamacije iz područja javnih usluga – telekomunikacija, opskrbe strujom, plinom, vodom... – trgovcu je rok za pismeni odgovor prepolovljen s 30 na 15 dana, jer u suprotnom može biti kažnjen iznosom od 15.000 do 100.000 kuna.

 

Javna rasprava u tijeku

 

To je samo jedna od novina iz Nacrta prijedloga novoga zakona o zaštiti potrošača. Udruge za zaštitu potrošačkih prava bacile su se ovih dana na posao nakon što je Ministarstvo gospodarstva predstavilo prijedlog novog zakona, te otvorilo javnu raspravu koja traje do idućeg petka...............................................

 

 

 

A sto je sa prigovorima -konkretno na prigovor o nestavljanju djeteta na listu za stipendiju nitko mi nije odgovorio u zakonskom roku od 15 dana-niti ikada a proslo je vec godinu dana.

U rješenju je pisalo zalbe slati na ruke gradonacelnika - tako je i napisano ali nikad nista od toga. Podjeleljen je jako mali broj stipendija sto je nerealno.

Hocu reci da bi trebalo sankcionirati i sve druge koji ne odgovaraju na prituzbe i zalbe a ne samo tehnicku robu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija