Jump to content

pravo na otpremninu nakon 2 godine


kahi

Preporučene objave

Napunila sam dvije godine u firmi koja nažalost uskoro kreće sa otkazima pošto nas je viška.Želim samo napomenuti da ugovore o radu koje dobivam su na određeno cijelo vrijeme gdje je navedeno u ugovoru da se ugovor sklapa zbog privremenog povećanja opsega posla.Da li imam pravo na otpremninu nakon dvije godine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste ostvarili dvije godine neprekidnog radnog staža kod tog poslodavca imate pravo na otpremninu. Međutim, budući da ste zaposleni temeljem ugovora o radu na određeno vrijeme, moguće je da Vam poslodavac neće otkazati ugovor o radu nego čekati da istekne razdoblje na koje je ugovor sklopljen i na taj način izbjeći obvezu isplate otpremnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Da se nadovežem na temu. U obitelji imam 2 slučaja gdje su osobe radile na neodređeno u firmi A ( jedna 3o i nešto god, druga 6 god ), u oba slučaja se dobiva sporazumni raskid ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ug, i u oba slučaja je sada rad na određeno ( dakle, promijenilo se sjedište, naziv firme, poslodavac ), ali navedene osobe bez prekida nastavljaju raditi na istim poslovima u istoj okolini. Radi se o 2 različita poslodavca. U prvom slučaju se pod prisilom moralo potpisati da se odriče otpremnine i neisplaćenih plaća da bi se nastavilo raditi, u drugom ne. Ima li se pravo na otpremninu istekom ovih ugovora na određeno, ako se prenose sva prava i obveze iz firme A na B? Da li se može dokazivati prisila (psihička ) nakon isteka ug u prvom slučaju, ili je potpis razlog za neisplatu otpremnine u 1 slučaju ? Odnosno može li se u 2 slučaju ostvariti otpremnina iako je na određeno, jer je to u suštini isti posao, i nije bilo nikakvog prekida 6 godina ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija