Jump to content

Upis u ZK


Florence89

Preporučene objave

Poštovani,

 

zanima me kako upisati garažu izgrađenu 1964. u zemljišne knjige?nije uopće nikad upisana a kupljena je zajedno sa stanom koji je upisan.postoji građevinska dozvola za garažu.pri upisu stana odbijen je upis garaže jer su upisi dozvoljeni samo protiv osobe koja je u tom času upisana.hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tome je stvar,nitko nije upisan,garaža u zk uopće ne postoji

 

Da bi se objekt evidentirao u katastru i zemljišnoj knjizi, geodetski stručnjak mora izraditi geodetski elaborat za evidentiranje podataka o građevini.

Prilikom formiranja geodetskog elaborata iskazuje se površine pod objektom,nakon cega se Izrađeni elaborat predaje na pregled i ovjeru u katastar, koji ovjerava geodetski elaborat i provodi promjene u katastarskom planu i operatu ,odnosno evidentira novonastalo stanje.

Prijavne listove za zemljišnu knjigu, koji su sastavni dio geodetskog elaborata, Ured za katastar po protokolu šalje na grunotvnicu (zemljišnu knjigu).U istom prijavnom listu se evidentiraju promjene na predmetnoj parceli u zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog suda te se stanje na katastru usklađuje sa stanjem na zemljišniku..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija