Jump to content

Privremena mjera i plaćanje alimentacije


Thunder

Preporučene objave

Pozdrav svima.

 

Prvi put sam na ovim stranicam i mogu uputiti svaku pohvalu ideji .

Kako je puno stvari nejasno nama običnim "smrtnicima", zamolio bih odgovor na jedno pitanje.

Naime, imao sam određenu privremenu mjeru za laćanje alimentacije do pravomoćne presude. Presuda je postala pravomoćna i ukinuta mi je privremena mjera.

Pitanje - da li se alimentacija i dalje skida direktno sa mog osobnog dohodka ili mogu plaćati direktno na ruke bivše supruge putem poštanske uplatnice? Da li se može alimentacija naplaćivati administrativnom zabranom ukoliko ja nisam dao pristanak za to, naravno ako ne postoji određena privremena mjera?

 

Nadam seda će mi netko znati dati odgovor na to, jer sam već nekoliko puta bezuspješno pokušavao doći do istoga.

 

Unaprijed zahvalan.

 

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako presudu (u vašem slučaju plaćanje uzdržavanja) dobrovoljno izvršavate - plaćate dosuđeni iznos na ruke majci djeteta, onda nema potrebe za administrativnom zabranom. Administrativna zabrana došla bi u obzir da ne plaćate uzdržavanje i tada majka djeteta pokreće ovršni postupak radi prisilnog izvršenja presude u kojem predlaže administrativnu zabranu na vašoj plaći za iznos uzdržavanja..Dakle ako uredno plaćate uzdržavanje nema osnova i potrebe za prisilno izvršenje presude putem administrativne zabrane..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da točno tako.

 

Morate imati sve uplatnice ili sl. Možete si sami napraviti admisnistrrativnu zabranu, ali u banci, tako da vam banka uplaćuje na račun vaše bivše supruge ili djeteta .tako ćete svaki mjesec dobiti izvješće da ste uplatili odredjeni iznos u svrhu uzdržavanja, a i ona će u svom izvodu dobiti izvješće o uplati od svoje banke ( još bolje ako se radi o istoj banci, tada nećete plaćati transakciju).

 

Pošta je isto jedna od solucija, ali tu plaćate, ovisno o iznosu, dosta veliku poštarinu, pa ako nemate baš puno novca onda vam se isplati i najbolje ja da to radite preko banke.

 

Tako ćete zaštititi sebe ( da sigurno plaćate uzdržavanje), a i bivšu suprugu ( da će sigurno noavc primiti), a to vam se neće vidjeti u izvodu plaće ( na platnoj listici) ako budete trebali podizati neki kredit i sl.

 

Pozdrav!

 

Pozdrav i sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U potpunosti se slažem sa prethodne dvije kolegice..iako sam ja koristio pojam "na ruke" jer ga je koristio i osnivac ove teme ("na ruke bivše supruge putem poštanske uplatnice"), a zapravo je pretpostavljam mislio putem postanske uplatnice..

Ipak, ako vam je stalo placati doslovno "na ruke" majke djeteta - moze se i to izvesti, tako da prilikom svake uplate sastavite kratku potvrdu da ste dana tog i tog uplatili određeni iznos za uzdržavanje djeteta, koju vam tada potpisuje majka djeteta. Pa ako ona tuži da ne placate uzdržavanje imate po njoj potpisane potvrde kao dokaz o plaćanju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sud izriče presudu da se alimentacija isplaćuje na ruke. ako se to ne provodi daje se na zahtjev uzdržavatelja djeteta nalog za ovrhu. moje mišljenje je da, ako već dajete za dijete dogovoreni ili određeni iznos, nemojte na ruke! uplatite preko banke:-) tako imate potvrdu o uplati. ili dajte da vam "sjednu" na primanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija