Jump to content

garaža smeta skeli


Issytop

Preporučene objave

Praktičari, molim vas pomoć! Hitno!

 

Naime, u zgradi bismo trebali urediti dvorišnu fasadu. Neposredno ispod zgrade je bespravna drvena garaža koja smeta za postavljanje skele. Vlasnik garaže je iz susjednog ulaza, umro je, a navodno se ne zna tko ga je naslijedio. Izvođači traže da se garaža sruši (a i mi bismo to htjeli jer je sklepana tako da slivne vode potkopavaju temelje zgrade), ali nitko se ne usudi donijeti odluku o rušenju, jer ne znamo proceduru.

 

Koji je pravni put?

 

Hvala

 

Pozzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bovu, zbilja ste brzi.

 

Može potpitanje?

 

Na izvatku iz zemljišne knjige ta garaža ne postoji. Zgrada je građena 60-tih, neetažirana, mnogi suvlasnici su upisani u famoznu KPU i tako to. Čekamo Godota, tj. etažiranje.

 

Dakle, ukoliko sam dobro shvatila, svi mi suvlasnici te zgrade smo suvlasnici i dvorišta, u omjerima, bla-bla. Uključujući i pok. gospodina, tj. njegove eventualne nasljednike.

 

Mijenja li to šta na stvari? Što činiti ukoliko (kad se garaža sruši) iskrsne netko tko pravi probleme? Prije nekoliko je godina Elektra srušila tu garažu da bi pristupila svojoj trafostanici, pa je (tada još živi) gospodin dignuo frku, i Elektra mu ju je ponovo napravila!

 

Hvala, lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija