Jump to content

Oslobođenje plaćanja poreza na promet nekretninama


Danijeladijana

Preporučene objave

Molim za pomoć!

Pokojna baka poklonila je stricu (njenom sinu D.B.) i teti (njenoj kćeri D.H.) zemljiše na kojem su izgradili kuću (prvu etažu si je izgradio D.B, zatim drugu etažu D.H. i treću etažu si je izgadio moj otac J.B. kojem su njegov brat i sestra ponudili da nastavi s gradnjom i treće etaže kako bi riješio svoje stambeno pitanje. To je on i učinio.

Kako bi se vlasništvo, odnosno pravo na etažu koju si je moj otac J.B. izgradio pravno riješilo, to su učinili darovnim ugovorom tako da su mu brat i sestra, odnosno D.B. i D.H. darovnim ugovorom darovali 1/3 nekretnine, odnosno onu etažu koju si je moj otac zapravo sam izgradio.

Da bi tu etažu izgradili ja sam u dogovoru s ocem J.B. digla kredit kojim smo izgradili i uredili taj treći kat i osposobili kuću za život i napustili podstanarstvo i uselili u svoj „stan“.

S obzirom da sam ja još narednih 6,5 godina kreditno opterećena (upravo zbog gradnje i uređenja naše etaže), tata nezaposlen, brat student, majka trajno nesposobna za rad i sestra također kreditno opterećena, nismo u mogućnosti plaitit porez na promet nekretninama koji iznosi gotovo 18.000,00 kn. Na koji način možemo biti oslobođeni plaćanja poreza s obzirom da smo s obzirom na primanja siromašni?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru!

Proučila sam zakon i upravo po navedenom čl. 11 a smo mogli biti oslobođeni. Nažalost, trebalo je to riješiti kupoprodajnim ugovorom, što ranije nismo znali.

Svejedno neću odustati od borbe, iako imam gotovo nikakve šanse, jer nismo u mogućnosti platiti taj porez. Mogu nas jedino izbaciti van iz kuće koju smo teško izgradili što se u zadnje vrijeme nažalost često događa ljudima. Hvala još jednom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija