Jump to content

Online Account


Tyrael

Preporučene objave

Pozdrav, Imam jedan problem sa nekom kompanijom koja se bavi kupnjom i prodajom accounta za igre (točnije WoW account ako šta znači). Prodao sam im svoj account pred jedno 2 godine i nedavno su me kontaktirali da moram vratit account i optužili me za krađu accounta za koji su mi isplatili 125$ tada. Danas me čovjek iz kanade zove i govori mi kako sam ja dužan njima taj account vratit preko Blizzardovog Customer Supporta inace da im moram vratit novac koji su mi platili, Točnije 125$. Ja im uporno govorim da ja nisam vraćao account te da ne znam zašto od mene očekuju da im vratim account. Čovjek mi objašnjava kako sam ja to potpiso ugovorom. No pričam na telefon sa njime I čitam taj ugovor i u njemu ne piše ništa o tome.

 

https://www.buymmoaccounts.com/assets/downloads/Contract.pdf ovdje se nalazi taj ugovor.

 

Čovjek tvrdi da sam ja na to pristao u Live Chatu tijekom razgovora sa operaterom koji mi je postavljao uvjete. No, sad mene tu zanima da li on mene može tužiti zbog bilo čega i da li mu to lako može proći za rukom? Tražio sam cijeli taj chat transcript od njega i dao mi je screenshotove od toga no međutim ja sam zatražio cijeli taj transcript jer ako to mene veže legalno za ugovor ja to moram imati , zar ne? Rekao mi je da se obratim njihovom "Legal" departmentu i da ce mi oni dat to iako je dosta oklijevao reći mi kako da dodjem do toga.

 

Pristao sam na to da SAM vratim account od blizzarda pod uvjetom da se obratim odvjetniku prije sa tim transcriptom da mi kaže da li je to stvarno legitimno i da li mi se po tome može suditi.

 

Stavio sam u privitku dio tog transcripta jer ga nemam cijelog jos uvijek.

Skript.jpg

 

Stvarno bi mi dobro došao stručni savjet u ovom pogledu nadam se da će te mi znat pomoć.

 

Zahvaljujem!

Skript2.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo sam proučavao više preko interneta slučaj i došao do zaključka da ovaj ugovor je voidan odnosno nevaljat budući da traži od mene da narušim ugovor sa Blizzardom. Naime Blizzard kaže svojim EULA (end user liscence agreement) da cim otvorim nesto njihovo odnosno account njihov ili koristim njihove usluge ja sam pod njihovim ugovorom. Ugovor explicitno kaže da je svaki account Blizzardov i da sva prava ima prakticki Blizzard a ne mi kao korisnici. Mi prakticki samo iznajmljujemo taj account.

 

E sad, razmisljam da li da kazem tom covjeku iz te firme da je taj ugovor sam po sebi voidan i da me ne moze drzat sa time odgovornim ili ne? Jer ne znam da li me onda ima pravo tužit za prevaru iako ja nisam bio svjestan tada da je ugovor nevaljat?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija