Jump to content

ostavinska


ružicaa

Preporučene objave

poštovani, tata mi je nedavno umro, imamo ubrzo ostavinsku i zanima me par detalja... prvo što me zanima je stan u kojem su oni živjeli, kome ce pripasti, jer se stan vodi samo na moju majku... zanima me hoce li taj stan i dalje voditi na nju i nakon očve smrti, pošto ona nigdje nije radila niti išta, a zajedno su u njemu živjeli ili ce se i on na ostavinskoj dijeliti na mamu i djecu?

drugo što me zanima je to što su mi roditelji prije par godina prepisali kucu na mene i to smo ovjerili na sudu i u tom ugovoru stoji da sam ja njihov doživotni skrbnik i da tim ugovorom oni meni prepuštaju sljedece i sada mene tocnije zanima što ja tocno dobivam sukladno sa stavkom d), a ono glasi: "SVU SVOJU POKRETNU IMOVINU, KOJA SE NAKON NAŠE SMRTI BUDE NAŠLA U KUĆI I IZVAN NJE, TE EVENTUALNO NAKNADNO PRONAĐENE NEKRETNINE KOJE NISU OBUHVAĆENE OVIM UGOVOROM". Jel je tim stavkom dobivam tatinu polovicu stana, ušteđevine ili što već? bila bi zahvalna da mi pomognete. lijep pozdrav! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... prvo što me zanima je stan u kojem su oni živjeli, kome ce pripasti, jer se stan vodi samo na moju majku... zanima me hoce li taj stan i dalje voditi na nju i nakon očve smrti, pošto ona nigdje nije radila niti išta, a zajedno su u njemu živjeli ili ce se i on na ostavinskoj dijeliti na mamu i djecu?

 

Stan je kako kažete - na majku, što znači da je pravno gledajući riječ o njezinoj imovini te kao takav neće ulaziti u ostavinu. Osim ukoliko biste vi potegnuli pitanje da je stan bračna stečevina (ali to bi morali i dokazati), glede čega bi tada, ako se majka s time ne bi složila - išlo u parnicu, što vam ne bih preporučio, jer bi se isto moglo otegnuti do beskonačnosti. Najbolje je porazgovarati s majkom, pa se dogovoriti glede toga s njom i tako nastupiti na ostavinskoj.

 

...drugo što me zanima je to što su mi roditelji prije par godina prepisali kucu na mene i to smo ovjerili na sudu i u tom ugovoru stoji da sam ja njihov doživotni skrbnik i da tim ugovorom oni meni prepuštaju sljedece i sada mene tocnije zanima što ja tocno dobivam sukladno sa stavkom d), a ono glasi: "SVU SVOJU POKRETNU IMOVINU, KOJA SE NAKON NAŠE SMRTI BUDE NAŠLA U KUĆI I IZVAN NJE, TE EVENTUALNO NAKNADNO PRONAĐENE NEKRETNINE KOJE NISU OBUHVAĆENE OVIM UGOVOROM". Jel je tim stavkom dobivam tatinu polovicu stana, ušteđevine ili što već? bila bi zahvalna da mi pomognete. lijep pozdrav! :)

 

Nekretnine samo ako su naknadno pronađene (glede konkretnog stana vrijedi već rečeno), ali pokretnine da, iako će se opet postaviti pitanje čije su one vlasništvo - oca, majke ili su bračna stečevina.

 

Uglavnom, sugeriram vam razgovor s majkom i ljudski dogovor. Sve ostalo bi se moglo zakomplicirati bespotrebno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija