Jump to content

Dionice


anonimno

Preporučene objave

Hrvatski fond za privatizaciju mi je potvrdio da po ugovoru sklopljenom s jednim dioničkim društvom sam platio 11 od 36 dionica, što je točno.Dakle meni je pripalo tih 11, a ostalih 25 prodavatelju iz Vinkovaca je sklopljen još 1993. godine u Zagerbu, između Hrvatskog fonda za privatizaciju, zastupanog po S.H. i mene osobno. Također sam dobio na pravo od 19% kamate na dionice koje sam tada otkupljivao po cijeni tadašnjih 100 DEM. Zanima me da li ja mogu potražiti od Hrvatskog fonda za privatizaciju tih sveukupno 1100 DEM +kamate, odnosno danas otprilike 500-tinjak €.+kamate. Naime, također sam zvao Hrvatski fond za privatizaciju gdje su mi rekli da se to njih ne tiče jer sam otkupio dionice od poduzeća koje se nakon stećaja ugasilo,a ne od njih. E tu je nastao problem jer, kako sam gore naveo, ugovor je sklopljen s njima, pa me zato zanima, ponavljam, da li mogu tražiti isplatu za te dionice od Fonda i ako možda znate riješenje problema! Unaprijed hvala!

 

P.S. na potvrdi koju sam primio stoji međuostalim na dnu "Sukladno čl. 226 Zakona o trgovačkim društvima upišite u knjigu dionica kao imatelja 25 dionica Hrvatski fond za privatizaciju. Nadam se da razumijete zašto sam i ovo naveo. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo ti ovaj priomjer, mozda shvatis:

 

Kupis od mene (HFP) pola auta (drugu polovicu je kupila recimo tvoja sestra) i onda slupas auto (stecaj).

 

Hioces li poslije toga svea doci k meni i traziti da to vratim novce od tvoje polovice auta koji je sada slupan ili sam ja (HFP) ipak u pravu kad kazem da se mene to ne tice?

 

Simple as that.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija