Jump to content

Kupnja rabljenog automobila - pomoć


mihatoms

Preporučene objave

Poštovani molim vas za savjet?

 

U jednoj autokući sam sklopio ugovor o kupnji rabljenog vozila koje su dovezli iz inozemstva. Prilikom pregleda vozila primijetio sam nekoliko oštećenja koje su se obvezali sanirati. Padala je kiša i nisam pregledavao prednje staklo. Trgovac mi je ustvrdio da je auto bez ikakvih drugih oštećenja osim onih koje sam primijetio. Sklopili smo ugovor, dao sam 2000kn kapare i zahtjev za kredit. Oni su auto ocarinili na moje ime, moj kredit je odobren i trebala bi ići isplata na račun trgovca i primopredaja. Jučer sam im nosio papire o odobrenom kreditu i još jednom htio vidjeti auto. S obzirom da je bilo sunčano primijetio sam da je na prvom staklu više puknuća od kamenja, i to ozbiljnih, a ne nešto malo. Rekao sam trgovcu da mi je to zatajio i da želim da mi promijene staklo. On mi je rekao da je vozilo viđeno i kupljeno i da to oni neće učiniti (radi se o renomiranom auto salonu). Molim vas da me savjetujete koje su mi mogućnosti, da li me štiti koji zakon i da li trgovac mora otkloniti nedostatak ili si to moram progutati. Da li na osnovu zatajenja i da još nije učinjena primopredaja mogu odustati od kupnje vozila? Puno hvala unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

morao si dobiti izjavu u kom roku imaš pravo raskinuti ugovor.

pismeno trugovca obavjesti da otkloni kvar ili raskidaš kupoprodajni ugovor.

 

http://www.zakon.hr/z/193/Zakon-o-za%C5%A1titi-potro%C5%A1a%C4%8Da

 

pročitaj bit će ti puno jasnije.

 

http://www.huzp.hr

ili Javite se na: savjetnik@vecernji.net ili na besplatni broj 0800/8585

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

Molim pomoc, kada sam isao vidjeti jedno rabljeno auto na njemu su bile nove gume,tapeti u autu,te kapice na gumama,ali problem nastaje kada sam auto kupio,dosao sam s njim kuci i tek onda opazio da nema tapet,kapica na gumama te da su skinute gume koje su bile kad sam ha vidio prvi put i stavljene stare. Sada me zanima dali ima neki zakon koji staje na moju stranu da ipak dobijem gume koje su bile na autu kada sam ga isao vidjeti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija