Jump to content

izbacivanje iz stana


vilasolin

Preporučene objave

Molim pomoć,živim u obiteljskom stanu sa suprugom i dvoje malodobne djece od 01.05.2010.Stanarsko pravo glasilo je na pokojnog oca mada stan nije još u cijelosti otkupljen.Nakon očeve smrti jednaki zakonski nasljednici bile smo nas tri kćerke i majka.Nas tri smo se odrekle svog nasljednog dijela u korist majke.Majka se iselila iz stana prije četiri godine i otišla živjeti s novim partnerom.Danas mi je stigla obavijest iz odvjetničkog ureda da napustim stan do 01.05 2014.Mogu li poništiti svoju odluku o nasljeđivanju i i ima li majka osnovano zakonsko pravo da me izbaci?Bilo tko neka odgovori zbilja mi je hitno.Unaprijed zahvalna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 135. st. 1. Zakona o nasljeđivanju - "Izjava o odricanju od nasljedstva ili o prihvatu nasljedstva ne može se opozvati".

 

Stan je majčino vlasništvo (odnosno bit će), i ako je ona tako odlučila, tako će i biti. Jedino što možete je kupiti neko vrijeme, ali nakon toga ... Također, treba vidjeti tko je od 01/05/2010 plaćao za stan - vi ili majka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija