Jump to content

osvajanje tuđeg posjeda


anonimno

Preporučene objave

moja obitelj zivi u obiteljskoj kuci vise od 30 godina u staroj jezgri mjesta. Mogla bih reci da je kuca u kojoj zivimo spomenik kulture i kulturna bastina. unatoc potrebama za vecim prostornim zivljenjem nikada nismo mjenjali njen izvorni oblik vec smo zivotne uvjete prilagodjavali njoj. kuca ima 3 kata i posjeduje prozore sá istocne i zapadne strane. na zapadnoj strani nadovezuje se kuca koja se jednom stranom naslan ja na nas zapadni zid. kako se ja udajem posljednjih mjeseci radimo na renoviranju kuce. prije nekoliko dana otvorili smo sirom prozore na zapadnoj strani kuce koji su do sada stajali pritvoreni. susjedi koji su bespravno dignuli kat kuce do nasih prozora naslagali su zeljezo na nase prozore. ljubazno smo ih zamolili da pomaknu naslagana zeljeza kako bi mogli otvoriti prozore. susjed je sutradan dosao i rekao mojoj majci zasto se zainatila otvoriti te prozore. majka mu je odgovorila da prozori pripa d aju nama i da ih moze otvarati kad god zeli. da mu ona nista nije rekla kad je digao kat koji nije smio dignit i kada je stavio tendu na nas zid cime je zaprjecio svjetlost u prostorijama moje kuce. iz konteksta cu izvuci samo najnuznije: doticni susjed prodaje kucu i zatrazio je da kad kupci dolaze moji zatvore taj prozor. pretpostavljam da je to zbog cinjenice da bi kupcima kucu prodaju s objasnjenjem da kat mogu dizati i zatvoriti nase prozore jer ih mi ne otvaramo.

molim vas da mi odgovorite da li susjed smije bespravno dizati kaove i time se direktno naslanjati na moju kucu i zatvoriti prozore na zapadnoj strani moje kuce? da li postoji pravni lijek kojim bi mogla spreciti bespravno gradnju kao i narusenje mog doma kojeg njegujemo vise od 30 godina?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija