Jump to content

dvorište


kimica

Preporučene objave

Zgrada izgrađena 1956.godine za vojsku sada MORH. I zgrada i dvorište su na istoj čestici zemlje. U zgradi još nisu svi stanovi otkupljeni, naime useljeni su ali ljudi koji su u njima još nisu ili ne mogu otkupiti stan. Nije provedeno etažiranje zgrade, dakle ne zna se što i koliko osim stana pripada suvlasnicima od zajedničkih djelova zgrade. U ugovoru za otkup stana dvorište se ne spominje iz čega se da zaključiti da je vlasnik dvorišta i dalje MORH. Dio stanara je samoinicijativno, bez dogovora sa ostalima, u dvorište postavio parkirne rampe za svoje automobile, dakle napravili su sebi svoje privatno parkiralište.

Kontaktirala sam Komunalno redarstvo sa zahtjevom da se spomenute rampe uklone, međutim oni kazu da to nije pod njihovom ingerencijom jer dvorište ne pripada Gradu (radi se o gradu Zadru) nego MORH-u. Uputili su me na Agenciju za upravljanje državnom imovinom. Iz Agencije su me uputili na Državni ured za upravljanje državnom imovinom a iz Državnog ureda su me uputili na MORH međutim nikako ne uspijevam saznati kome trebam uputiti zahtijev za uklanjanje spomenutih rampi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi kao prvo trebate biti sigurni tko je vlasnik zemljišta na kojem su rampe kako biste pucali na pravu adresu.

 

Da biste to doznali krenite od Gradskog ureda na katastar i tamo zatražite Kopiju katastarskog plana i Posjedovni list za zemljište na kojem su rampe. Sa time otiđite u Zemljišnoknjižni odjel Općinskog suda u Zadru i zatražite zemljišnoknjižni izvadak za čestice prema podacima iz Posjedovnog lista odnosno Kopije plana.

 

Kada sa potpunom sigurnošću utvrdite tko je vlasnik čestice (čestica) obavijestite ga pismeno i usmeno o postavljenim rampama na čestici te ga zamolite da u svojstvu vlasnika nekretnine poduzme sve radnje za uklanjanje istih u najkraćem mogućem roku, ukoliko naravno to želi.

 

Obzirom ako vi niste barem suvlasnik tog zemljišta teško da možete formalno bilo što poduzeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam potpuno sigurna da je vlasnik i zgrade i dvorišta MORH jer se tako vodi i u katastru i u ZK knjigama. Problem je što u razgovoru sa svim institucijama koje sam navela u svom postu oni u ništa nisu sigurni i ne znaju kome ja svoj zahtjev za uklanjanje rampi trebam uputiti.

 

Ako i je tako kako kažete neznam teško ćete išta ovako sami, ako imate upregnite predstavnika suvlasnika da sve to radi u ime Vas suvlasnika zgrade pod uvjetom da je to parking kojeg koriste svi stanari zgrade.

 

Neka sazove skup stanara na kojem će se većinom glasova donijeti odluka o uklanjanju rampi. Nakon toga preslik zapisnika sa odlukom pošalje nadležnim službama u Ministarstvu obrane. Imate ovdje shemu http://www.morh.hr/hr/o-nama.html, iako teško da će se Ministarstvo htjeti uopće ovime baviti, ali vrijedi pokušati, sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija