Jump to content

Zemlja koja nije navedena u ostavinskoj raspravi


korisnik4

Preporučene objave

Postovanje svima,

moj problem se sastoji iz sledeceg.Pokojna majka je preminula pre nekih godinu dana,medjutim zemlja koju je nasledila nije prosla kroz ostavinsku raspravu sa tim da ostavinska rasprava i nije odrzana u hrvatskoj,a u medjuvremenu se pojavilo jos nesto zemlje,sa tim da su resenja za tu dodatnu zemlju stigla nakon njene smrti.Ima nas ukupno 2 naslednice i nijedna ne zivi u hrvatskoj.Sada se pojavio potencijalni kupac za zemlju,medjutim ne znamo kako da damo punomoc osobi koja je nasla kupca,buduci da zemlja nije prosla kroz nikakvu ostavinsku raspravu.Da li treba prijaviti smrt pokojnice i u hrvatskoj pa pokrenuti ostavinsku raspravu i u hr,ili ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko pravo vlasništva na zemljištima koja namjeravate prodati još uvijek glase na pokojnicu nemožete ništa prodati dok se u ostavinskom postupku pravomoćnim rješenjem suda odnosno Javnog bilježnika kao sudskog povjerenika ne utvrdi tko su njeni nasljednici.

 

Općenito sa ovim pitanjem obratite se nekom od Javnih bilježnika u Hrvatskoj oni će Vam sigurno dati pravi odgovor o tome kako trebate postupiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija