Jump to content

Pravo na porodiljnu naknadu


TomislavK

Preporučene objave

Supruga je bila zaposlena do kraja 8.mj. prošle godine. Nakon toga joj nije produžen ugovor jer je u 7.mj. ostala trudna. Bila je na komplikacijama sve do 2. mjeseca 2014. Za to vrijeme je primala 100% iznos plaće.

Problem je slijedeći...

Kad sam donio zadnje doznake za 1.mj. te dva dana u 2. mjesecu (termin joj je bio sredina 3.mj), gospođa u HZZO-u mi je rekla da moram nakon poroda u roku 30 dana prijaviti da je žena rodila kako bi imala pravo na porodiljni.

Danas sam išao prijaviti, da bi mi ona sada rekla da sam ženu trebao u roku 30 dana od dana istjecanja zadnje doznake prijaviti na biro za zapošljavanje, a ne ovako kako sam ja "mislio", nakon poroda. Naravno, ne mogu nikako dokazati da mi nije tako rekla.

Zanima me sad dal će žena ipak imati pravo na minimalnu porodiljnu naknadu unatoč tome što je nakon formalnog isteka komplikacija nismo prijavili na burzu.

zbog tog neprijavljivanja je izgubila pravo na zdravstveno, ali mi je rečeno da je mgu osigurati preko sebe, temeljem mog radnog odnosa.

Na netu ne mogu naći odgovor na svoje pitanje, tamo su mi gospođe svašta danas kazale, ali od šoka uopće nisam shvatio da li će imati pravo na porodiljnu naknadu ili ne?

koliko sam ja shvatio , nakon što joj riješimo zdravstveno osiguranje, onda može predati zahtjev za porodiljni.

Ako netko zna TOČNO dal ima pravo ili ne, molio bih neka napiše, te u slučaju da zbog neprijavljivanja na burzu nema pravo, ima li kakav pravni lijek pomoću kojeg bi to ipak mogla ostvariti.

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija