Jump to content

Kupnja dijela susjedne parcele


irsada

Preporučene objave

Pozdrav.

Nedavno sam kupio parcelu u centru jednog mjesta za gradnju objekta mješovite namjene. Veličina parcele je nekakvih 500m2 (sasvim zadovoljavajuća kvadratura, međutim problem koji mi se javlja je taj što se parcela sužava na dijelu na kojoj je namjenjen ulaz s postojeće prometnice.

S jedne strane mi se nalazi zgrada koja je udaljena metar od međe pa se po prostornom planu trebam udaljiti 6 m od susjedne građevine. S druge strane mi se nalazi susjedova parcela. pa se i tu javlja problem međe. Postoji mogućnost da se objekt izgradi na međi ali bi u tom slučaju ostao bez otvora s te strane što je veliki problem jer je gradilište dosta dugačko.

Zanima me da li postoji mogućnost kupnje dijela susjedove parcele, i pripajanje postojećoj. Susjedova parcela je nekih cca 200m2 uz moju (B×L=10×20 m) koja je ne izgrađena. gledano na ukupnu parcelu na kojoj mu je izgrađenost nekih 55% na tom dijelu nije moguća gradnja ali bi u slučaju prodaje ostao gotovo bez dvorišta. Da li postoji mogućnost da grad ne dozvoli kupnju odnosno parceliranje njegove parcele. Ukoliko je to situacija postoji li mogućnost da se na neki način kupi parcela i u konačnici upiše na svoje ime, te dobije potreban širina za gradnju objekta.

Unaprijed se zahvaljujem na odg.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Poštovani!

 

Vi možete kupiti od susjeda cijelu njegovu parcelu ,te tražiti od Županijskog ureda za urbanizam da Vam izda rješenje o uvjetima građenja na tim česticama .

Dio parcele ne možete kupiti i kao takav upisati u zemljišne knjige ,već prije toga treba izvršiti parcelaciju .Vaš susjed ne može izvršiti parcelaciju bez rješenja urbanističkog.

 

Pokušajte od susjeda kupiti tu parcelu .Prije kupovine trebate provjeriti namjenu tog zemljišta to se također može vidjeti u Uredu za urbanizam.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija