Jump to content

iznajmljivanje kuće


Boki_boo

Preporučene objave

Poštovani, prije 2 godine iznajmio sam kuću u BiH, vojsci, deminerima. Kuća je katnica pa potkrovljem u kojoj je izrađena jedna etaža za stanovanje (90m2). Sa takvim stanjem upoznat je čovjek koji je dogovarao iznajmljivanje. Tražio je da prihvatim ugovor za njih 16 jer su iz iste postrojbe i bla, bla. Po svojstvima svoga posla bili bi 1 tjedan u mjesecu i tada ne bi bili svi, najviše 10 (drugi na godišnjem, slobodni dani). Meni je zbog love, naravno, odgovaralo. Donijeli su mi svoje ugovore, koje sam potpisao i potvrdio u općini i poreznoj, zbog plaćanja poreza. Ispunjene ugovore predao sam ovom s kojim sam dogovarao. Nakon 2 mjeseca dobio sam potpisane ugovore poštom. U međuvremenu ekipa je dobila posao na drugom mjestu. Tek nakon 8 mjeseci dobio sam rješenje o raskidu ugovora. Plaćeno je 3 mjeseca. U ugovoru se navodi odjavni rok od 30 dana. Mogu li tražiti isplatu za mjesece od dana primitka rješenja+otkazni rok. U razgovoru sa njihovim pravnikom, rečeno mi je da neće pristati na to i da će ići na to, ako ih tužim, da je ugovor fiktivan,zelenaški, jer nisu koristili kuću i da je broj korisnika prevelik. Što da radim? Kakve su mi šanse da dobijem na sudu ako tužim?

Porez na iznos u 8 mjeseci sam platio. Kad sam rekao da su platili tri mjeseca, rečeno mi je da to riješim sa najmoprimcem. Oni računaju po datumu rješenja o raskidu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija