Jump to content

Povrat posebne naknade za okoliš za motorna vozila


novomata

Preporučene objave

Registracija vozila mi je istjecala u nedjelju u 24 sata. Tehnički i produženje registracije sam uradio u petak, te platio sve doprinose vezane uz vozilo (naknada za ceste, naknada za okoliš). U nedjelju u poslijepodnevnim satima sam imao prometnu i na vozilu je procijenjena totalna šteta i vozilo je odjavljeno.

Zatražio sam povrat naknade za ceste od Županijskih cesta i to je u proceduri. Isto tako sam zatražio i povrat posebne naknade za okoliš na vozila na motorni pogon od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost jer se vozilo nije moglo koristiti od trenutka prometne nezgode, što je prije od važenja produženja prometne. Od njih sam dobio odgovor, citiram: "... predmetnu posebnu naknadu ste bili obvezni platiti kao vlasnik vozila pri registraciji odnosno pregledu tehničke ispravnosti istog, neovisno od naknadne odjave vozila, koja je činjenica bez utjecaja na mogućnost ostvarenja prava na traženi povrat razlike uplaćenog iznosa posebne naknade. Naime, posebna naknada plaća se jednokratno na gore naznačeni način, neovisno o vremenskom trajanju vlasništva ili nekog drugog prava...".

Dakle, povrat ne mogu dobiti, ne mogu dobiti ni prebijanje plaćene naknade s naknadom koju ću morati platiti pri registraciji novog vozila. Je li to u redu i ima li pomoći? Nije velika svota, ali je stvar principa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija