Jump to content

Problem sa suvlasničkim dijelom


queen k

Preporučene objave

Molila bih vas ako mi ikako možete pomoći i uputiti me. Ovo pišem u ime kolegice MM kojoj ne želim krivo reći pa se želim savjetovati.

Naime, radi se o tome da je MM od oca naslijedila dio njegove nekretnine (1/4) u kojoj nikad nije živjela. Također su nasljedili istu nekretninu njen brat (1/4) i teta (2/4). Njen otac je živio u prizemlju, a teta sa svojom djecom na katu, imaju ulaz kroz njegov donji dio.

U gruntovnici je situacija čista te u vlastovnici sve piše kako sam navela. Budući da su to naslijedili kao malodobni, a njihova majka nije ništa poduzimala, tetina djeca su se preselila u donji dio, koji je kao od nje i brata.

Odnosi im nisu nikakvi, nikada se nisu posjećivali niti komunicirali, najamninu ne plaćaju niti su ih isplatili iz njihovog djela.

MM je sada punoljetna već par godina i želi to riješiti, ili da ju isplate iz njezinog dijela ili da se maknu pa da se može ona useliti ili iznajmljivati. Pokušala je par puta pričati s njima, ali tvrde da nemaju novaca da je isplate, što nije potpuna istina, a osim toga u jednu ruku joj je žao, ali ipak je to njen dio i želi ga.

Sama je u tome i ne zna što da radi, nikad se nije susretala s pravnim problemima, tek je počela raditi te ne zna dali da se obraća odvjetniku ili kome, hoće li to biti preskupo, ima li možda pravo na besplatnu pravnu pomoć? Postoji li način da se to riješi u nekom razumnom roku i da to riješi preko nekoga jer ona s njima ne želi komunicirati sama, nego strogo službeno? Postoji li uopće neko rješenje?

Mogu li se dogovoriti oni sami da je mjesečno isplaćuju sljedećih par godina na temelju ugovora? Tko bi trebao u tom slučaju procijeniti nekretninu?

Nadam se da razumijete o čemu se radi, ako ne pojasnit ću još koliko god mogu.

Najljepša vam hvala na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija