Grobis123 objavljeno: 14. svibanj 2014. Dijeli objavljeno: 14. svibanj 2014. Poštovanje, Postoji li ili imate li primjer žalbe na rješenje odštetnog zahtjeva osiguranja? Naime, prilikom skretanja ulijevo vidjela sam da se vozilo iz druge trake kreće unatrag i pokušala ispraviti volan i, nažalost u tome nisam uspjela i vozilo me udarilo u lijevi zadnji kut. Otišli smo na svojevoljno na osiguranje i gospodin je priznao 100% krivnju. Zaposlenik osiguranja je rekao da je šteta procijenjena na 1600 kn. Međutim, nakon 15 dana stiže rješenje da sam ujedno i ja odgovorna za nezgodu tj. protivno članku 43. ZSPC-a. Naknada koju mi nude ne pokriva niti pola štete. Mogu li žaliti i na koji način? Puno hvala na odgovoru i ispričavam se ako sam došla na krivi podforum. :// Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 30. svibanj 2014. Dijeli odgovoreno: 30. svibanj 2014. Uvijek na kraju postoji Sud,no prije toga osiguranik koji nije zadovoljan nekom odlukom svog osiguratelja podnosi osiguratelju pismeni prigovor. Osiguratelj je po propisima obvezan razmotriti taj prigovor i da u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora donijeti konačnu odluku u pisanom obliku. Ukoliko spor nije riješen u takvom izvansudskom postupku osiguranik prije sudskog spora ima još dvije mogućnosti: - da se obrati pravobranilaštvu osiguranja, - da pokrene postupak pri Centru za mirenje Hrvatskog ureda za osiguranje ili nekoj drugoj organizaciji za mirenje također u pismenom obliku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.