Jump to content

Deložacija iz kuće


delilah

Preporučene objave

Poštovani, da li je moguće da moj otac majku "izbaci" iz kuće koja je u potpunosti u njegovom vlasništvu i naslijedio ju je od svog oca, dakle nije bračna stečevina. Oni su još uvijek formalno u braku iako već mjesecima ona živi u ovoj navedenoj kući ali u zasebnom dijelu. Naime, nitko je nije htio izbacivati na ulicu (može otići kod majke u svoju rodnu kuću) ali je suživot s njom postao nemoguć, namjerno uništava sve što imamo, nabija visoke račune i izaziva svađe. Ona tvrdi da ima prava biti u ovoj kući doživotno i da može radit što želi. Kuća je na posjedu koji uključuje gospodarske zgrade, voćnjak, vrt i sve navedeno izgradio je djed a sada pripada ocu. Za vrijeme njihova braka jedino su obnovljene i uređene neke prostorije u kući, samo namještaj i slične sitnice. Kako smo trenutno u teškoj financijskoj situaciji otac nema novac da pokrene sudski postupak rastave braka i podjele imovine pa me zanima da li je ikako moguće da podnesemo zahtjev za deložaciju ili nešto slično te da se kasnije rješava postupak rastave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Silom nikako,nesporna cinjenica da su otac i majka jos u braku,sto znaci da bi samovlasnim izbacivanje majke iz kuce od strane oca,rezultiralo"nasiljem u obitelji".S druge strane,sve i da brak pravno nepostoji,majka je u suposjedu kuce,a opcepoznata cinjenica da posjed uziva sudsku zastitu,glede cega je delozacija moguca pravnim putem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mora prvo nadležnom sudu podnijeti zahtjev za rastavu braka.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=280483 (primjer)

 

nakon što brak bude razveden ponuditi sklapanje ugovora o najmu stana.

ako ne prihvati sklapanje ugovora o najmu stana bespravni je korisnik stana.

tada može tužbom tražiti isplatu dužnenajamnine, troškova i deložaciju iz kuće.

postupak je dug.

ili ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S druge strane,sve i da brak pravno nepostoji,majka je u suposjedu kuce,a opcepoznata cinjenica da posjed uziva sudsku zastitu,glede cega je delozacija moguca pravnim putem.

 

Dakle, nakon rastave braka moguće je pravnim putem tražiti deložaciju. Naravno, ponudili smo joj i da je novčano isplatimo na što ne pristaje, nadam se samo da je barem nakon sudske odluke tako nešto moguće.

 

Hvala na brzom odgovoru :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija