Jump to content

prigovor na zabranu upravljanja vozilom


Ecotone

Preporučene objave

Pozdrav,

 

zbog lakšeg sudara u 10. mjesecu, danas sam dobio obavezni prekršajni nalog s novčanom kaznom od 3500 kn (odnosno 2/3 kazne) i zabranom upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci. Poslao bih prigovor na trajanje zabrane, novčanu kaznu ne bih osporavao, pri uviđaju je utvrđeno da smo obojica krivi i nemam prigovor na to, ali bih na temelju toga što nemam prijašnjih prekršaja u 17 godina koliko vozim i zbog toga što mi treba auto i, naravno, kajanja za ovaj slučaj, pokušao tražiti smanjenje trajanja zabrane. Moja pitanja:

1. Postoji li mogućnost da mi još i produlje zabranu zato što se žalim?

2. Kome šaljem prigovor? Na adresu koja se nalazi na nalogu gore lijevo ispod grba, na neku konkretnu osobu ili odjel? Preporučeno, s povratnicom?

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako priznaješ prekršaj, nema mogućnosti da ti povećaju kaznu (ne bi niti inače), tako da tu nemaš brige. Napišeš da ne prigovaraš na utvrđeno, priznaješ svoj dio krivnje i kaješ se, napišeš olakotne okolnosti (nekažnjavanost u dugom razdoblju, potreba za vozilom i sl.) i zamoliš za smanjenjem novčane kazne (tu ništa ne možeš izgubiti) i ukidanjem (ili bar maksimalnim smanjenjem) zaštitne mjere. Postoje male šanse da ti ukinu zabranu, ali će ti ju sigurno smanjiti. Novčanu kaznu će ti isto sigurno smanjiti, vjerojatno i znatno.

 

Prigovor šalješ onima koji su ti poslali nalog (dovoljno je samo prepisati ono ispod grba), a oni će dalje. I obavezno šalji preporučeno s povratnicom (da imaš dokaz da si poslao i da su primili).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija