Jump to content

HITNO Bolovanje zbog moždanog udara na stručnom osposobljavanju (za 1600 kn)


kety555

Preporučene objave

Dečko mi je doživio dvostruki moždani udar u početkom drugog mjeseca ove godine. Ima 31 godinu. To mu se dogodilo na poslu to dok je odrađivao treći mjesec stručnog osposobljavanja a prije toga je tri godine tražio posao u struci, bilo kakav. I napokon dobije pa mu se dogodi moždani udar. Moždani udar je zahvatio trećinu mozga te je pogodio centar za govor, pisanje, čitanje i koncentraciju. Sad je relativno dobro,priča i čita ali ima probema sa koncentracijom i pamćenjem i nije još sposoban za posao koji je obavljao budući da se radi o jednom Ministarstvu i sigurno će morati još tri mjeseca ići kod logopeda. Sa burze su mu ovaj mjesec ukinuli primanja od 1600 kn i još su mu rekli da kad se vrati da će raditi koliko mu traje ugovor a to je do 11. mjeseca, znači on neće raditi 12 mjeseci kao što je u ugovoru nego eventualno 5 kad se sve zbroji i praktički neće bi stručno osposobljen. Ima li on kakvih mogućnosti, što se može napraviti? Dosta je hitno jer je dosta i pshihički potonuo a što je važno za oporavak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A koje je zapravo pitanje?

 

Pitanje je da li može on ipak dobivati neku novčanu naknadu budući da ne može raditi ništa? I da li ima pravo na 12 mjeseci osposobljavanja bez obzira na bolovanje?Naime on je potpisao ugovor na osposobljavanje od godinu dana a radit će možda 5 ako će bit bolje za tri mjeseca. Na burzi nemaju pojma.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija