Jump to content

Nasljeđen stan - bez informacije o ukupnom dugu za kredit


Mornarpopaye

Preporučene objave

Poštovani,

 

žena je nasljedila stan od svoje majke, koja je nasljedila stan od svoje pokojne tetke. Tetka je bila zaposlena u Domu zdravlja, stan je kupila na kredit kojeg je otplaćivala Domu zdravlja. Otkako smo nasljedili stan pokušavamo s gospođom iz računovodstva u Domu zdravlja, zaduženoj za ovu tematikum, kontaktirati kako bi nam poslala sadašnje stanje duga i potvrdu o do sada uplaćenim ratama za kredit. Uz obećanja sa druge strane koja traju dvije godine do današnjeg dana nismo dobili obavijest o obračunu preostalog duga.

Obzirom da je otplata kredita počela u doba HRD hrvatskog dinara do Kune i EURa pretpostavljam da je i komplicirano napraviti pretvorbu duga iz ondašnje valute u sadašnju ?

Obzirom da nismo jedini za ovakvom problematikom, i znamo da su pojedini stanovi u zgradi u međuvremenu prodani i otplaćeni nismo sigurn što je posrijedi u našem slučaju i zašto dolazi do zavlačenja?

 

Trenutno je kao vlasnika stana navedena moja žena i dom zdravlja. Cilj nam je nakon uvida u ukupni dug kojeg moramo podmiriti odlučiti o daljnjem načinu otplate duga ( odjednom ili nastaviti otplaćivati na rate). Molim informaciju kako možemo drugu stranu ( Dom zdravlja natjerati da nam pošalju obračun, trenutno stanje otplate i duga) ?

Žena je nakon nasljeđivanja stana nastavila sa proizvoljnim uplatama za kredit na što nije bilo nikakve zamjerke od strane Doma zdravlja.

Molim za pomoć kako doći do potrebnih informacija ?

 

Lp i unaprijed zahvalan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija