Jump to content

Nasrtaj tinejdžera


cirrus

Preporučene objave

Poštovani,

Imam nezgodnu situaciju nasrtaja (zaletavanje tijelom u tijelo) tinejdžera od 13 godina na mene uz vrijeđanje i psovanje. Izgovor tinejdžera ( a on je zvao policiju) jest ´´da je on branio drugog (?) tinejdžera´´kojeg, zapravo tamo nije bilo (samo izgovor).Policiji je ´´ispričao´´ svoju priču uz solidarno sufliranje tog ´´kojeg je on branio, a koji zapravo nije bio u vrijeme nasrtanja´´.Pojavio se i otac napadača - bivši policajac koji poznaje očevidnu ekipu. U optužnom prijedlogu me se tereti po čl.6 Zakona o remećenju...U istom opt. prijedlogu stoji da tinejdžer ima ´´crvenilo na vratu i sljepoočnici od mog hvatanja za vrat (???)´´, ali, naravno da nisam to učinio.Uvidom u spis prije rasprave, nalazim ´´crvenu-bolničku prijavu -nalaz kirurga specijaliste - da nema vidljivih tragova ozljeda, a pregled je učinjen 10tak minuta nakon očevida, plus navodno ozlijeđeni mijenja iskaz pred liječnikom -da je pretučen itd. Uočio sam da je od događaja do dana sastavljanja optužnog prijedloga prošlo mjesec i pol dana, a crvena prijava je u policiji zaprimljena samo 2 dana nakon ´´događaja´´.Zašto policija ignorira službeni dokument pri sastavljanju optužnog prijedloga, ima li na to pravo, i zar je policajac na uviđaju koji smišlja ´´dijagnoze´´ jači ´´doktor´´ od doktora kirurga u bolnici koji je sastavio crvenu prijavu? Na prekršajcu ,kad sam prije izjašnjavanja o krivnji htio uložiti prigovor na optužni prijedlog ,sutkinja me nije uopće htjela slušati nego me skoro otpilila iz sudnice iako sam bio uljudan i pristojan, iako sam joj pokušavao reći da tragova ozljeda nema pa nema ni moga hvatanja za vrat ( da ne govorim da ni traga o mojem iskazu policiji - jer sam ja napadnut - tipična antiteza), pa stoga taj optužni prijedlog po mome mišljenju ne bi trebao imati ni opstanka!Na kraju prvog ročišta ( jer nije bilo ´´svjedoka´´kojima bih rado postavio par pitanja ) kad sam zatražio primjerak zapisnika za sebe - odbila mi je dati, uz obrazloženje -da ne mašem s njim okolo! Oprostite na tlaci, prvi mi je to sud (odraslih osoba koji bi svjedočili u moje ime nažalost nemam). Molim odgovor. Unaprijed hvala.Lijepi pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svakom slučaju ću uložiti žalbu. Bio sam konsterniran činjenicom da sutkinja ne želi dati mi ni minutu prostora za ukazivnje na puku činjenicu da je nadnevak na bolničkoj ´´crvenoj´´ prijavi ´´stariji´´ za mjesec i pol od nadnevka na opt. prijedlogu te da spomenutih tragova jednostavno nema. Hvala na odgovoru. Poštovanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Apsolutno točno. Ali kako objasniti tada da u opt. prijedlogu stoji da navodno ozlijeđeni ima crvenilo na vratu i sljepoočnici (od - kako je navodno ozlijeđeni izjavio u ´´blok´´ policajcu -> a na to ima pravo, mislim lagati, jel, a poslije u bolnici doktoru mjenja priču : da je pretučen, da je mjesto događaja drugo itd..-tijek laži nije lako slijediti.).Pa stoga ta činjenica o ´´crvenilu´´ tu - i tamo nije produkt tinejdžerskog ´´muljanja´´ nego umotvorina policajca sa skrivenim vještinama, nadarenostima ter talentima i hobbyjima.Doktor policeman! A to da je u spisu, to stoji, isto kao i činjenica da sam jedva dobio šansu pogledati u spis, jer je ´´strina´´ koja tamo gospodari s registratorima na moj zahtjev prvo izvalila -što će vam to? (???), Imate ročište pa ćete vidjeti.( sad bih stavio pedeset upitnika!) i da nisam se pozvao na član koji mi daje pravo uvida - poljubio bih vrata pisarnice! HM! .....U svakom slučaju hvala na odgovoru

 

 

I policajci ne utvrđuju i kvalificiraju ozljede, nego pišu prema onome što im je rečeno, a zato sud i donosi konačnu odluku.

 

A što se tiče bolničke prijave (crveni papir), ako si ju vidio u spisu, onda nije ignorirana, zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija