Jump to content

Darovnica - molim pomoć !


Annabella

Preporučene objave

Ovako ... U postupku samo rješavanja darovnog ugovora ( nekretnina ) , sa bake na unuka . Međutim stan ima teretovnicu od firme čiji je bio stan , jer baka je upisana kao "vlasnik" stana . Stan je na otplatu od 30 godina , od kojih je 22 godine otplačeno .

E sad ja sam zvala firmu čiji je stan bio i rekli su mi da se stan može prenjeti na drugu osobu , u ovom slučaju "unuka" , ali da napišemo u darovnici ili da napravimo "izjavu " koju ovjerimo kod JB da se " daroprimatelj " u ovom slučaju "unuk" obavezuje isplatiti do kraja ostatak duga , da se mogu prebaciti uplatnice na njegovo ime koje stižu na stan . Baka i dalje namjerava plačati stan tj do kraja njezina života , bez obzira što će biti na unukovo ime .

 

1. E sad kako daja napišem to sve u darovnu ugovor iz Narodnih novina tj gdje da to upišem da se ( unuk obavezuje ) otplatiti ostatak duga ? I točno kojim riječima da to napišem jer nisam to nikad do sada radila . Ili da napravimo izjavu koju ovjerimo isto kao i darovnicu kod JB ..

 

2. Koliko primjeraka treba darovnog ugovora ovjeriti kod javnog bilježnika ? Meni je žena u Narodnim Novinama rekla 4 komada , dok neki drugi opet govore drugačije .

Dakle koliko primjeraka treba ovjeriti i ispuniti .

 

3. Što su one kratice na početku tog darovnog ugovora , tj što znače ? Imam svu dokumetaciju samo nemam pojma što one znače .

 

4. Darovnica se ispunjava ( NN ) ručno , ili moram baš imati mašinu za pisanje ?

Ili mogu sama istipkati na računalu nešto slično kao ta iz NN pa da odem iskopirati u više primjeraka ? Što je bolje da me ne bi zezali ovi u gruntovnici ?

 

5. Porez se ne plača ? Nekretnina prelazi sa bake na unuka , prvolinijsko nasljeđivanje ili ?

 

6. Koji je redosljed nakon što se ovjeri darovnica kod JB ? Porezna ili gruntovnica ? Gdje treba iči ?

 

7. Da li unuk mora biti prisutan kod JB ?

 

Molim Vas pomozite mi , baka je stara i ne mogu ženu vodati sto puta vamo tamo jer smo nešto zbrljali sa papirima . A za odvjetnika nemam novaca ..

 

Hvala na odgovoru !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija