Jump to content

Šteta na usjevima.


Tig@r

Preporučene objave

Moje poštovanje.

Muči me šteta na usjevima, ali ne uslijed nevremena, nego prouzročenana od susjeda. Naime, bavim se ekološkom proizvodnjom povrća i iza kuće imam zemljište koje obrađujem cca 2 ha. Na kraju mojeg vrta, susjed ima kuću jer sa mojim vrtom paralelno ide ulica gdje na kraju on ima kuću i svoj posjed.Na svojem posjedu on uzgaja ovce, koje su već u nekoliko navrata ušle u moj vrt. Kada sam mu skrenuo pozornost da su njegove ovce u mojem mojoj mrkvi, peršinu i celeru, on mi odgovara da to ovce ne jedu. Vjerujem da ne jedu, ali njih je dvadesetak, pa si možete zamisliti što ostaje tamo gdje one prođu!?

Zanima me što napraviti, vidim da usmena i ljudska upozorenja ne pomažu. Znam da ga mogu privatno tužiti, ali kako dokazati!? Vrijedi li na sudu slike sa mobitela, da ih uslikam kad su na mojem povrću, jer ako zovem policiju na uviđaj, dok oni dođu, on će već svoje ovce životinje zatvoriti. Napominjem da ja nisam u mogućnosti u svakom trenutku vidjeti što se događa na kraju vrta, jer to mi je oko 300 metara iza kuće. Mora li on ograditi svoj posjed i osigurati da njegove životinje ne prelaze na moje usjeve? Ja taj dio ne mogu ograditi jer taj dio zemljišta nije moje vlasništvo nego imam u najmu.

Pomozite ako znate.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svakom slucaju se preporucuje da pozovete policiju,bez obzira dali ce zateci ovce na vasem posjedu,jer ako je vidna steta,bit ce konstatovano u zapisniku kao i sve ostalo bitno za vasu prijavu..

Vase fotografije sud ne bi cijenio i za pretpostavit da bi bile odbacene kao dokaz,no bilo bi dobro kad bi imali osobu ili vise njih(svjedoci) koji bi potvrdili vase navode,odnosno svjedocili o onome sto su vidjeli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija