Jump to content

Da li mogu krivicno da odgovaram za ovo?


Ivan381

Preporučene objave

Pozdrav forumasi, nisam mogao da nadjem bolji forum da postavim svoje pitanje pa evo mene ovde. Nadam se da cete znati odgovor.

 

Postovani, nisam siguran da li da angazujem advokata jer nisam siguran da li sam u opasnosti da budem osudjen na neku kaznu.

Evo da vam ispricam situaciju.

 

 

Zaustavila nas je policija, nas troje je bilo u kolima, kod drugara na zadnjem sedistu u torbi su nasli pecurke koje spadaju u zabranjenu supstancu a kod drugog drugara na suvozacevom mestu (do mene) 4.5gr amfetamina. Mene su isto pretresli ali nisam imao nista kod sebe. Problem je u tome sto je ispod suvozacevog mesta gde je sedeo drugar nadjena digitalna vaga koja je inace moja, ali sam je posudio tom drugaru sto je sedeo na suvozacevom mestu jos dan ranije, kako je on nije obrisao na njoj je ostalo tragova amfetamina koji je merio, takodje je kod njega nadjeno mojih 800e kojih sam mu dao jer smo trebali uspud da vratimi da uplatim tetoviranje koje sam jos ranije zakazao. U policiji su me tukli i pretili da ce mi raditi pretres kuce i kako su oni rekli (kao kera zavezanog voditi da me vide roditelji i komsije) tako da kada su me u policiji pitali cije su par ei vaga ja sam rekao da nemam pojma, ali sam na sudu spreman da kazem istinu o novcu i o digitalnoj vagi. Inace ja tu vagu imam godinama u nazad mozda cak i 6/7 godina, kupio sam je na internetu za merenje cajeva, pravio sam pivo pa mi je i tu trebala, jedno vreme sam isao na majdampek da ispiram zlato itd.

Zanima me vase misljenje da li sam u opasnosti od neke kazne ako lepo sve kazem kako i jeste i to su takodje spremni drugari da potvrde.

 

 

Unapred vam hvala puno na odgovoru.

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ivane, prvo da razjasnimo nešto - jel se ovdje uopće radi o RH?

 

Nemojte ovo krivo shvatiti, svatko je dobrodošao na ovom Portalu i može da potraži pomoć ovdje, ali ukoliko se radi o nekoj drugoj, susjednoj državi - svaki savjet, barem s moje strane, a mislim da govorim i u ime velike većine korisnika ovog Portala, treba uzeti s velikom dozom rezerve, jer o zakonskoj regulativi drugih zemalja rijetko tko ovdje zna nešto konkretno. Istina jeste da smo nekad bili ista država i preuzeli stare "Jugine" zakone, ali od tada do danas je prošlo već gotovo 25 godina, i nije vjerojatno da smo identični u regulativi.

 

Inače, moj kolega Rubens vas je dobro savjetovao - zasada je još prerano izvlačiti kakve konkretne zaključke, jer tek treba vidjeti za što će vas se teretiti, i hoće li vas se uopće teretiti za što.

 

Moja procjena je da hoće, a za što točno - praktički možete birati, jer prema opisanome gotovo svi modaliteti kaznenih djela iz čl. 190. i 191. KZ-a dolaze u obzir. No, tako dugo dok neće biti nečeg konkretnog, sve ostaje u spekulaciji. Slobodno se naknadno javite sa konkretnijim informacijama, pa će takvi biti i odgovori.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da se zakoni razlikuju i da je ovo HR forum, ali stvarno nisam mogao da nadjem pravni forum koji ima bolju posecenost i kvalitetne informacije od ovog. Verujte mi da sam po celom internetu trazio gde mogu da dobijem neke informacije.

Jutros sam kontaktirao jednu advokatsku kancelariju i advokatica mi je rekla da je kontaktiram kad me tuzilac pozove da valjda dajem izjavu pa ce mi na osnovu toga reci za sta mogu da me optuze.

Stvarno mi je jako glupa situacija jer niti sam diler niti su te pare od droge, radio sam mukotrpno da bih te pare zaradio a sad su zaplenjene...

MAnje vise mi je zbog para, vise mi je do toga jer trebam da dobijem poziv da odem u ameriku da radim u jednoj kompaniji a oni traze ljude koji nisu imali problema sa zakonom.

Jos jednom Vam hvala na odgovorima, ja cu se javiti u ovoj istoj temi kako situacija bude napredovala.

 

 

Sve najbolje Vam zelim u privatnom zivotu kao i na poslu. :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema problema, Ivane... Slobodno se vi javljajte ovdje i izvještavajte o tijeku postupka, s time da imajte na umu kako će savjeti biti dani prema zakonodavstvu RH, pa ih treba uzeti s malom dozom rezerve.

 

Svakako se preporuča angažman odvjetnika, a glede ishoda postupka, kako sam napisao, doista bi moglo biti svega, a što će točno na kraju biti, ovisi o tome što ćete vi, ali i ostatak ekipe iskazivati pred istražnim organima, jer u konačnici to će biti temelj optužnice, za koju pretpostavljam da će se svakako podignuti, jedino je pitanje za koje djelo/a točno. Zasada, sve je u spekulaciji, ali na vašem mjestu, ja bi s odvjetnikom išao na prvo ispitivanje na koje ćete biti pozvani, bilo od policije, bilo od državnog odvjetništva ili možda suca istrage (ne znam kako je to procesno riješeno u vašoj zemlji). Da vas ne "prevare", pa priznate nešto za što niste krivi, tada će u nastavku postupka biti vrlo, vrlo teško tvrditi drugačije.

 

Glede vize za odlazak u SAD, mislim da je tu politika SAD-a identična prema svim zemljama u regiji, nećete moći dobiti vizu ukoliko je u tijeku kakav postupak protiv vas ili ste osuđeni za kakvo djelo, tako da je s te strane priča vjerojatno završena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija