Jump to content

Uzgoj i upotrijena kanabisa u Medicinske svrhe pa ovim putem Molim pomoć


Smille

Preporučene objave

Imam jako bolesnu ženu koja je imala 11 operacija te jako isjećena sa velikim problemima te za isto posjedujemo dokumentaciju te žena pije velike količine Tramala;Lumidola, te drugih medikamenata za psihu Misar SR1mg,Misar,Olandix i sve ostale tablete jer ima Chronovu bolest,cictićne tvorbe na jajnicima,problema sa spavanjem i usnivanjem,problema sa kontroliranjem stolice uglavnom jako puno toga.Kako cijeli život živi u jakim i teško podnosljivim bolovima odluućio sam se posaditi par biljaka marihuane medicinskog ciljanog tipa koji ima idealan omjer 1:1 dakle 9% THC-a i 9% CBD-a te joj je iznimno pomoglo da može lakše podnositi bolove uz smanjenje korištenja Tramala u duplo od dosad korištenog., te puno lakše preživljava dane,a noću bolje spava ali nažalost nije dugo uživala u njenim blagodatima i to je najveći problem.

Netko nas je prijavio i naravno došla su gospoda iz MUP-a s nalogom i napravili pretres fer i izuzetno korektno s obzirom na situaciju u kojoj jesm te zatekli bolesnu ženu u krevetu, sve popisali i izuzeli te podnijeli kaznenu prijavu.

Naravno isključivo je to služilo za ženine potrebe bez ikakvog razmišljanja o možebitnoj nekoj prodaji ili rasparćavanju.

 

S obzirom da financijskih sredstava nemamo i nemožemo si priuštiti odvjetnika molimo savijet što i kako je najbolje i što se može nadalje očekivati kakvi su daljnji postupci .

 

Za ženine probleme postoji opsežna medicinska dokumentacija za sve gore navedeno, ja nisam nikada bio konzument iste niti pijem a niti pušim isključivo sam ženi želio pomoći jer gledati kako se pati, a ništa nepokušati pomoći nema goreg.

 

Bilo koje podatke izvješća i sl. spreman sam podijeliti pa izaći ćak i javno progovoriti o cijelom slućaju jer put koji je pred nama bit će naporan i težak.

 

Ako netko zna kako pomoći i kojim putem krenuti bit ćemo neizmjerno zahvalni.

 

Svima lijep pozdrav i hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, predmet će završiti optuženjem i gotovo sigurno osudom. Jedino što treba vidjeti hoćete li biti oboje optuženi ili samo jedno od vas i za koji modalitet djela ćete se u konačnici teretiti.

 

Moja procjena je, imajući u vidu zaista nesvakidašnje okolnosti slučaja, da će teretiti samo vas i to za neovlaštenu proizvodnju iz čl. 190. st. 1. http://www.zakon.hr/z/98/Kazneni-zakon, dakle isključivo proizvodnju bez namjere dilanja. Za navedeno djelo predviđena je kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina. Što se kazneno-pravne sankcije tiče, imajući u vidu razlog zbog kojeg ste to sve radili, nema suda koji će vas osuditi na bezuvjetnu kaznu zatvora (ukoliko vam je ovo prvo kazneno djelo), dakle najvjerojatnije će ići uvjetna osuda (ili čak rad za opće dobro).

 

Međutim, treba vidjeti kako će razmišljati i konkretan zamjenik/-ca DO-a, koji će biti zadužen za predmet (jer ponekad ambicija zna odvesti u krivom smjeru, za slučaj da on/a odluči teretiti vas za modalitet neovlaštene proizvodnje s namjerom dilanja iz čl. 190. st. 2. KZ-a). No, neovisno o njoj/njemu, mišljenja sam da ukoliko pred sudom doslovce ispričate sve što ste i ovdje, priložite dokaze o supruzinu medicinskom stanju te vaš nalaz o testiranju na prisutnost droge u organizmu (glede čega vam savjetujem da ga napravite čim prije, moguće danas ili sutra da vam kasnije ne prigovaraju da se vaš organizam "očistio" protekom vremena), sud će vas osuditi za citirani modalitet djela, dakle isključivo neovlaštenu proizvodnju bez namjere dilanja, i izreći vam uvjetnu osudu.

 

Veći problem nakon toga biti će vam činjenica da ćete biti evidentirani kao "drogeraš" u policijskim evidencijama i posljedično biti pod njihovim povećalom glede eventualne daljnje takve vaše aktivnosti, pa nije isključeno da vas u budućnosti ponovno "posjete" i izvrše pretragu. No, pustimo to budućnosti.

 

Što se tiče branitelja, treba istaknuti da ukoliko će postupak DO-a ići u smjeru modaliteta iz čl. 190. st. 1. KZ-a i neće biti određivanja istražnog zatvora (a ne bi smjelo biti, po mom mišljenju), isti modalitet ne predstavlja slučaj tzv. obvezne obrane iz čl. 66. http://www.zakon.hr/z/174/Zakon-o-kaznenom-postupku, ali vam skrećem pozornost da ćete imati pravo tražiti tzv. branitelja na teret proračunskih sredstava iz čl. 72. ZKP-a, ukoliko zbog financijskih razloga (kako sami navodite), nećete si moći priuštiti branitelja. Takvom vašem zahtjevu trebalo bi biti udovoljeno.

 

Ovaj vaš slučaj eklatantan je primjer zašto su nam potrebne promjene u kazneno-pravnom sustavu glede režima regulative droga. Jer vi ćete sada biti osuđeni, a zbog čega? Jer ste htjeli pomoći supruzi u smanjenju bolova koje svakodnevno trpi. Ono što je tragikomično - da analizirate psihomotoričko stanje vaše supruge pod lijekovima i usporedite sa takvim njenim stanjem pod marihuanom, razlike ili neće biti ili će to njeno stanje biti funkcionalnije i bolje pod marihuanom negoli pod ovim lijekovima (Misar, a pogotovo Tramal koji je na granici morfija su izuzetno "teški" lijekovi). Apsurd, ali nažalost trenutno je takva zakonska regulativa. Teoretski govoreći, mogli biste se u obrani pokušati pozvati na krajnju nuždu (koja bi isključila protupravnost vašeg djelovanja), ali to nažalost neće proći na sudu, jer opasnost koju ste htjeli takvim djelovanjem otkloniti (supruzine bolove), prema mišljenju vještaka mogla se otkloniti na drugi način (podizanjem doze propisanih lijekova).

 

U svakom slučaju, molim vas da o tijeku postupka izvještavate ovdje, jer možda ćete pomoći nekome u sličnoj situaciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savijetu koji će nam sigurno pomoći kao i u daljnjim smjernicama jer nam je jasno da smo u biti osđeni na mišljenje pojedinaca o "marihuani" a malo ih razmišlja da ista služi i kao lijek kao u konkretnom slućaju.

Naravno da nam je žao što smo bili prisiljeni na takav korak ali situacija je poćela izmicati kontroli glede uporabe Tramala,Lumidola te su ženu i ovako u bolnici KBCOs proglasili narkomankom s obzirom na korištenje tih preparata.

Korištenje sa 2 do 3 puta dnevno svelo se na 3 do 5 puta dnevno po 25 do 30kapi što je svakako previše, a drugog izbora nismo imali jer je alopatska medicina na izvjestan naćin digla ruke od slućaja što imamo i napismeno od određenog liječnika koji navodi da žena pokuša živjeti što bolje može s obzirom na postojeću situaciju i njeno stanje.Naravno kad čovijek vidi tako napisan nalaz od doktora ipak se mora zabrinuti.

 

Ja osobno, a mene su optužili tj. prijavili nikad nisam pušio kako obićne cigarete tako ni marihuanu niti, ćak niti nekonzumiram alkohol jedino ako u to spada 1-2 Radlera na mjesećnoj bazi kao i bilo koji opijat ako u to nespada i Misar,Sanval,Lekotam,Xanax,Portal,Normabel i sl medicinske lijekove pošto se i sam lijećim od PTSP-a i imam status HRVI-a, dragovoljca domovinskog rata uglavnom ima se dokumentacije kako žena za sva svoja oboljenja i probleme tako i ja unatrag cca 15god staža na psihijatriji uz redovite kontrole.

 

 

Svaki savijet i pomoć će biti i više nego dobro došla, a naravno da sam spreman i na suradnju kao i izvještavanje na forumu jer nam je u cilju napraviti barem neki pritisak pa nije ni problem izaći javno u javnost s obzirom na ine probleme te se zalažemo za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji ozbiljna inicijativa jedne političke opcije (da im ne pravim reklamu), glede legalizacije uporabe kanabisa u medicinske svrhe, sa kojom se slaže i velik dio medicinske struke (što postoji već u velikom broju država u svijetu, odnedavno i u nekih susjeda).

 

Problem je u dvije stvari - poprilično konzervativna sredina, što i nije toliko relevantan problem, ali ono što jeste je - način regulative i kontrole. Iste je potrebno ostvariti na način da se spriječi bilo kakav oblik i mogućnost zloupotrebe, a kojih pokušaja bi sasvim sigurno bilo. To jeste opravdan razlog za zabrinutost, pogotovo kada imate na umu hrvatskog zakonodavca i ono što je još bitnije, provedbena tijela i kvalitetu njihova rada. Stoga sam skeptičan da će u skorije vrijeme biti bilo čega po tom pitanju, a imajte na umu da je iduća godina izborna, te bi ovakav potez "otkinuo" znatan broj glasova, tako da ostavit će se to za "neka druga vremena", što je uobičajena floskula kada nema relevantnih argumenata ili se pravi razlozi skrivaju.

 

Ukoliko ne možemo na pravi način regulirati navedeno pitanje i eliminirati zlouporabe, tada smatram da se svi možemo složiti, da nema smisla nešto šalabajzerski pokušavati uvesti, samo zato da bismo mogli reći da smo uveli (što je nažalost proteklih godina postala praksa). U protivnom, u praksi šteta bi postala većom od koristi, a to je jedini bitan faktor na kojem zakon, u konačnici, dobiva palac gore ili dolje.

 

Smille, svakako javite kako će postupak teći, pomoći ćete nekome u sličnoj situaciji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, jasno mi je o kojoj politićkoj opciji je rijeć i već sam im se obratio -:) s problemom i ćekam odgovor.Jasno mi je da smo u dosta slućajeva podbacili s pojedini odlukama i zakonskim odredbama nažalost, ali nesmatram nas nesposobnima kao narod da nemožemo i nešto pozitivno riješiti dapaće samo trebamo pratiti susjede i pokušati to riješiti na slićan naćin ako već sami nemamo ideje, a u zadnje vrijeme oni su se poprilićno pomakli s mjesta prema naprijed glede donošenja zakona o legalizaciji u medicinske svrhe, naravno nitko nije savršen i svagdje je moguće napraviti napredak da sve bude bolje riješeno i u zakonskim okvirima te se isti uvijek mogu nadopunjavati i doraditi kako bi bolje funkcionirali.

Nažalost zloupotrebe će uvijek biti i nema takvog zakona da je definiran striktno i da se provodi dosljedno, a sankcije da su za sv iste to je skoro pa nemoguće,volio bi da griješim ali..... i sam sam se uvjerio par puta na svojoj koži da onaj tko ima novaca i boga za ujaka bolje prođe.

Pokušat ćemo napraviti sve najbolje što možemoi pribaviti što bolje i više liječnićke dokumentacije kako bi dokazali da smo isključivo imali namjeru koristiti marihuanu u medicinske svrhe tj. žena je jedini korisnik zbog specifićnog stanja i zdravstvenih problema i sigurno nije jedini slućaj, bilo je već oslobađajućih slučajeva ali .... vidjet ćemo kako će se kretati situacija i postupak.Te se nadam da će naš slućaj pomoći nekome i da će i kod nas uskoro biti nekog pomaka glede legalizacije u medicinske svrhe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Prije 2 dana opet su bili djelatnici MUP-a te zatražili kompletnu liječnićku dokmentaciju od žene jer je u prijavi navedeno da je bilo za potrebe lijećenja pa pretpostavljam da je odvjetništvo zatražilo navedenu dokumentaciju te sada ćekamo daljnje razvijanje događaja tj. poziv od suda.

Naravno pripremio sam i svoju dokumentaciju koju bi mogli uzeti u obzir glede kompletnog događaja te ju za sada nitko nije zatražio ali će biti spremna za sud.

 

Vidjet ćemo kako će se dalje odvijati situacija i kako će završiti, o tijeku daljnjeg dešavanja redovno ću pisati.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo mene ponovo s novom viješću naravno:

 

Upravo prije 2h sam dobio poziv od Općinskog državnog odvjetništva da se javimna sud na prvo ispitivanje i davanje iskaza.

Naravno uz poziv stigao je i optužni prijedlog sa sljedećim optužbama:

 

1. čl. 190 st.6

2. čl. 190 st.1

3. čl. 191 st.1 a u svezi čl.51 KZ-a.

 

Znaći skoro "državni neprijatelj br.1"

 

Naravno navedeno je da sam istu davao ženi u više navrata u nepoznatim kolićinama i kako to već slijedi da neprepisujem sve s optužnice mislim da je ovo osnovno napisano.

Dakako da sam svu ženinu dokumentaciju dostavio tj. dostavili su djelatnici MUP-a na traženje odvjetništa.

 

Sad ćekam navedeni datum pa kako bude, ako netko ima kakav savijet/prijedlog bio bih zahvalan, a može i na PM naravno.

 

 

Hvala i LP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 190. st. 1. KZ-a je, nažalost bio očekivan (vidite moj post #2).

 

Čl. 190. st. 6. KZ-a je iznimno kažnjiva pripremna radnja sui generis, znači da ste posjedovali opremu, materijal ili tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga (o tome niste prije ništa naveli, iako se podrazumijevalo na neki način, naime treba uzgojiti "maricu" iz nečega i nekakvom "aparaturom", zar ne).

 

Čl. 191. st. 1. KZ-a odnosi se na davanje droge bolesnoj ženi (ovo djelo je zavisilo od toga hoće li optužiti oboje ili samo vas).

 

Nažalost, odlučili su vas teretiti za sve što god mogu. Nisam prije htio pisati i o ovim drugim djelima da vas ne uplašim bezrazložno, a sada eto došlo sve. Moj savjet - angažirajte branitelja. Ukoliko niste u stanju učiniti to, na prvom ispitivanju razmislite ozbiljno o tome da se branite šutnjom. Nakon podizanja i dostave optužnice zatražite branitelja na teret proračunskih sredstava - biti će vam odobren bez problema, ukoliko vam je financijsko stanje takvo da si sami ne možete priuštiti branitelja.

 

Druga varijanta je da na prvom ispitivanju ispričate sve, detaljno cijelu kronologiju događaja koji je doveo do ovog do čega je doveo i vidite kakve su mogućnosti "nagodbe" sa zamjenikom zaduženim za predmet, posebice glede kazne (ovo napravite prije samog ispitivanja, na način da zatražite razgovor sa zamjenikom). Iako, osobno nisam baš optimističan da će htjeti pristati na uvjetnu osudu, jer se radi o 3 kaznena djela sa identično propisanom kaznom - od 6 mjeseci do 5 godina. Moja procjena je da će gotovo sigurno tražiti bezuvjetnu kaznu zatvora, eventualno djelomičnu uvjetnu osudu, ali onda opet dio kazne morate izdržati u zatvoru. Za ovu "nagodbu" vam je nužan iskusan branitelj, da se ne desi da se "usosite".

 

Ovaj vaš slučaj je dokaz da nam je potrebna izmjena odnosno dopuna postojeće regulative glede režima kaznenih djela vezanih uz droge. Pazite, kontradiktorna je činjenica da je dekriminalizirano posjedovanje droge za osobne potrebe, a s druge strane ta ista osoba koja koristi drogu za vlastite potrebe, neovisno o razlozima zbog kojih je koristi, ne može si sama proizvesti ju, jer je zakon tu kažnjava za neovlaštenu proizvodnju. Dapače (!), taj isti zakon tu osobu tjera da se obrati dileru i da od njega nabavi drogu, jer eto to nije kažnjivo za tu osobu. Za dilera jest. Doslovce, zakon potiče osobu na nabavku droge od dilera. Da ste se vi kojim slučajem, obratili dileru, odgovarali biste isključivo za kazneno djelo iz čl. 191. st. 1. KZ-a - davanje droge supruzi. Ovako, iz razloga jer ste htjeli izbjeći svijet kriminala, i "pomoći" dileru - sada ste ispali još gori kriminalac od tog istog dilera. Apsurdno, ali istinito.

 

Znam da se ponavljam - ali, i ako budete na kraju osuđeni za sva tri djela, imajući u vidu okolnosti čitave situacije, ne vjerujem da će vam sud izreći kaznu bezuvjetnog zatvora. Jer vas bacati u isti koš sa tipičnim počiniteljima ovakvih kaznenih djela je - jednostavno van svake pameti.

 

Svakako javljajte o daljnjem tijeku postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uffffff ovo nikako nije dobro i najviše me mući kratak rok od zaprimanja optužnice do davanja iskaza samo 3 radna dana pa se teško mogu snaći i dobiti dobar savijet što i kao da se još više nezapetljam, a problem je naravno i odvjetnik jer nisam pri lovi i nekoj financjskoj situaciji pa da se mogu osloniti na znanje.

Ja jedino imam ženine papire(od doktora dokumentaciju),nešto svojih(branitelj,HRVI,psiha) ali nemam baš tolikog znanja i jedino što mogu reći je ISTINA koliko će ona uopće pomoći.....

 

Politićka opcija koja se "navodno" bori za legalizaciju se uopće nije javljala.

 

Svakako HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušao sam doći do nekog odvjetnika u VU ali nitko nema slobodan jer naravno prekratak je rok da si nađem odvjetnika(svi imaj već dogovorene neke rasprave i obrane nažalost), a u srijedu moram u odvjetništvo tako da sam izgleda osuđen samo na sebe i dokumentaciju koju imam i naravno ISTINU pošto sam sve priznao dobrovoljno i predao.

Pronašao sam par slućajeva koji su oslobođeni s obzirom na korištenje u medicinske svrhe te ću to kopirati ii priložiti te mislim da bi s obzirom na slućajeve koji su dobro dobro prošli te da i ja imam neke šanse zbog istog korištenja.

Dobio sam savjet da naravno dovućem ženu na sud tj. predložim vještaćenje s obzirom na slućaj i bolest te da je ona konzument navedenog.

Dosta sam ćitao pa više ni sam neznam što i kako, a da mi je svejedno baš i nije s obzirom da znam kako funkcionira zakon kojeg sam i sam jedno vrijeme provodio te se sad našao na suprotnoj strani ali silom prilika ne iz zabave.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ove oslobađajuće presude koje spominjete se nažalost odnose na malo drugačije slučajeve od ovog vašeg. Naime, tamo su upravo optuženici bili ti koji su i imali te medicinske probleme. U vašem slučaju je situacija ipak drugačija - bolesna je supruga, a optuženi ćete biti vi.

 

Imate dvije alternative - ili ispričati cijelu priču, ali to praktički znači i priznanje svega što će vam se staviti na teret ili braniti se šutnjom, pa na sudu ispričati sve, uz prisutnost branitelja na teret proračunskih sredstava.

 

Pokušajte sa zamjenikom zaduženim za vaš predmet porazgovarati prije samog snimanja i vidjeti postoji li ikakva šansa da se dogovorite, što bi podrazumijevalo vaše priznanje, ali bez bezuvjetne kazne zatvora s njihove strane. Kao što sam napomenuo, sumnjam u takav scenarij s njihove strane, jer se radi o čak 3 kaznena djela, ali možda će zamjenik, uz naravno blagoslov šefa, pristati na takvo što.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem se na odgovoru i savijetima i jasno mi je u kakvoj sam situaciji i problemima, a onaj tko je prijavio znao je kako će nam najviše naštetiti(dakle mogla je biti nama bliska osoba) s obzirom na poznavanje situacije i da u biti ja vućem konce u kući kako bi ženi omogućio bolji i lakši život s obzirom na naćin života koji ona vodi te ine zdrastvene probleme, uklanjajući mene sa puta najviše će naštetiti mojoj ženi koja i nije sposobna sama se brinuti jer je ovisna o meni(glede bilo kakvog odlaska doktoru,u bolnicu, pribavljanju dokumentacije) naravno sve usljed velikih medicinskih tj. zdravstvenih problema.

Naravno osobe koje su oslobođene su dakle ipak bile u stanju uzgojiti biljku kojoj treba cca 3mj(posebna pažnja ukoliko se želi dobiti potrebita kolićina) da bi bila spremna za konzumaciju što moja žena nije u stanju.Pa ipak su oslobođeni i to im je uzeto kao olakotna okolnost.

 

Ali valjda čemo nekako to prebroditi, a vidjet ćemo kako će to biti u srijedu pa ćemo se onda odlućiti i na nužni korak(izlazak javno u medije putem tiska,TV-a i svega što nam stoji na raspolaganju)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.. i na nužni korak(izlazak javno u medije putem tiska,TV-a i svega što nam stoji na raspolaganju)
Nužni korak neće dovesti ničemu što bi pogodovalo oslobađanju nego samo iritiranju DO-a.Trebalo bi "lagano" obavijestit novinare da sami "otkriju" priču/e vezane za taj problem iako to neće dovesti do izmjene trenutnog zakona.Najbolja solucija je kako kaže G-man sve priznat kao i reći da se zbog nepoznavanja zakona u slučajevima oslobađajućih presuda mislilo da nema kaznenog djela ako se samo pomaže supruzi bez razmišljanja o daljnjim prodajama marihuane.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žalosno je kada živiš u državi u kojoj jedini način da se izboriš za svoja prava, jeste da izađeš u medije ili organiziraš prikupljanje potpisa za referendum. A i glede ovog potonjeg, svjedoci smo da se na jesen spremaju ozbiljne zakonodavne promjene, koje prema dosadašnjim najavama barem, spremaju ozbiljnu restriktivost u mogućnostima organizacije budućih referenduma, jer eto ispostavilo se da se narod ipak može animirati do te mjere da se skupi 10% potpisa, a što naravno "curama i dečkima s Markova trga" smeta. Jer tada nemaš kontrole, a u politici je to najgora moguća stvar.

 

Kazneni zakon je, u pogledu reguliranja materije droge - jednostavno nedovoljno jasan i nedovoljno dobar. Ovaj primjer to najbolje dokazuje. Trpati ovaj slučaj u isti koš sa proizvođačima droga i osobama koje navode druge na trošenje droge je izvan svih zakona logike i razuma. I zato se ne slažem da se s ovom pričom ne bi trebalo izaći u medije. Dapače. Naravno, ukoliko je korisnik spreman nositi se s onime što će izlazak u medije donijeti sa sobom, a donijeti će svašta, od onih koji će ga podržati do onih koji će ga osuditi i pričati da izmišlja, po starom dobrom "hrvatskom" receptu.

 

A iritiranje pravosuđa? Vjerujte da i u pravosudnim krugovima ima ljudi, usudio bih se reći većina, koja rezonira na potpuno identičan način. Zato je i važno da se piše o ovakvim slučajevima. Uostalom, treba vidjeti točno koliku količinu droge je korisnik Smille proizveo kod kuće, jer moguće su ostvareni uvjeti za beznačajno djelo iz čl. 33. KZ-a (ukoliko se radi o malim količinama odnosno par stabljika).

 

U svakom slučaju, Smille, javite kako je prošlo prvo ispitivanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o 4 stabljike sative i ispodprosjećnog uroda od cca 130gr(toliko je bilo tj. ja sam im dragovoljno predao) jer za dobar urod moraju biti i određeni uvjeti(sađenje outdor ili indor) te naravno o tome sve ovisi.

Bio na psihi(slabo spavam ili spavam ali samo kad srknem Sanval) i sve isprićao, pošto mi nije svejedno bez obzira na ishod, štoviše pokazavši doktoru dio ženine medicinske dokumentacije te naišao na podršku i razumijevanje.

Uspjeo sam naći odvjetnicu i sve dogovorio pa sam u išćekivanju sutrašnjeg dana.

 

Spremni smo izaći i javno, a u nekim naćelnim dogovorima smo sa radiom te emisijom koja bi se trebala snimati ovaj mjesec u ZG,

Konoplja na radiu, a vidim da je problem upućen i na njihovom facebook profilu, ja trenutno nisam ni na kakvoj društvenoj mreži.

 

 

Hvala svima pa sutra malo više o ishodu nadam se dobrom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Smille, vidite presudu VSRH broj I Kž-398/08-3, stari KZ je u pitanju, ali nema veze - količina od 8 stabljika je presuđena kao beznačajno djelo.

 

Također vidite presudu VSRH broj I Kž-140/09-3 (2 stabljike, 68 grama konoplje) te presudu VSRH broj I Kž-664/08-3 (2 stabljike, 63 grama konoplje), obje presude - beznačajno djelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskreno neznam što smijem ili nesmijem reći s obzirom da sam dao iskaz(a dosada napisao je samo ISTINA koje sam se držao), uglavnom prošlo je dobro te ću se o daljnjim aktivnostima i pisanju konzultirati s odvjetnicom da si/nama nebi "nenamjerno ili nesmotreno" naštetio te se nadam da to neće biti problem.Ovim putem se i njoj punooo zahvaljujemo.

Sve mi je to još malo nestvarno i neznam što mogu oćekivati ali se nadam da će proći OK.

Volim ISKRENO prićati/pisati i izjašnjavati se ali to netko može krivo shvatiti i obićno bude tako, pa dok dokažeš da nisi kriv i izjasniš se što misliš bude kasno, a ja i nisam navikao lagati ili zaobilaziti istinu jer vjerujem da nemam što skrivati(volio bi da to nije tako s obzirom na probleme žene ali realnost je neumoljiva), a počinjeno je bilo iz najbolje namjere pomoći ženi te je teško gledati patnju svojih najbližih.Kažu ljudi da nije dobro biti iskren i pošten ali ja nemogu protiv sebe i nadam se da ima ljudi koji će barem malo to cijeniti.

Nadam se da će i nadležne institucije biti donekle blage ali vidjet ćemo.....

 

Hvala svima na razumijevanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kažu ljudi da nije dobro biti iskren i pošten...

 

To govore "ljudi" koji nisu ljudi.

 

Nema problema, Smille - nitko ovdje neće vas prisiljavati na ništa niti ste vi dužni napraviti nešto za što mislite da bi vam moglo štetiti. Sve je potpuno razumljivo.

 

Moja molba je jedino da, kada postupak završi, povratno javite kako ste prošli, jer biste mogli biti od velike pomoći nekome tko će se naći u istoj ili sličnoj situaciji. Niste jedini sigurno.

 

Nek' je sa srećom u postupku!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da ću izvještavati kako se što bude razvijalo naravno uz konzultacije s odvjetnicom što i kako smijem reći/napisati, jer vjerujem da puno ljudi čita ovu temu i mnogi imaju slićnih problema ako ne sa zakonom onda sa zdravljem te si pokušavaju pomoći isto kao i ja, što sam pokušavao ženi s saznanjem o mogućim posljedicama ali radi se "o višoj sili kad je zdravlje i život u pitanju" barem je to moje osobno mišljenje.

 

 

Hvala svima na savjetima i podršci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Evo samo da javim kako je završio postupak i to u vrlo brzom roku(to vrijedi samo za sirotinju koja nema novaca i nemože si priuštiti odugovlačenje postupka i plačanje svih ostalih troškova koji to prate).Za one koji imaju novaca i mogu si to priuštiti, a pokrali su i okrali ovu jadnu državu to traje i traje u nedogled pa čak i bez sankcija, a prošao sam kao največi kriminalac jer da sam imao novca i kupovao od dilera nikome ništa ili bi prošao puno povoljnije nego št sam sada.Ali neka za to sam se borio pa mi tako i treba.

 

Osuđen sam za sva 3 djela koja su mi stavljali na teret premda nema blage veze i optužba glede kupljene opreme koju može svatko kupiti kad želi u bilo kojem grow shopu kao što sam i sam kupio jer to i nije oprema za "marihuanu" ali u mom slučaju je oduzeta i za to sam kažnjen kao da sam imao "nelegalno kupljen pištolj" i da je pronađen.

 

Kao olakotna okolnost bila je nekažnjavanje,branitelj i priznanje glede svega navedenoga pa je kazna zatvora od 7mj. pretvorena u uvijet na 24mj jer se kao po zakonu nemože manje dodijeliti te mi i nije preostalo drugo nego da to prihvatim jer si nisam mogao priuštiti ostale moguće troškove pa sam sveo to sve na najmanju moguću štetu po sebe i svoju obitelj tj. ženu zbog koje sam sve i napravio.

Jućer je stiglo konaćno riješenje na koje sam se odrekao žalbe jer komu ili čemu puniti državnu blagajnu i dokazivati očito s obzirom na svu medicinsku dokumentaciju to jednostavno nema smisla, a i objava u tisku ili novinama nebi donijela ništa dobra premda sam bio i na to spreman tako da je ovaj slučaj GOTOV.

 

Ako nekome pomogne bit ću sretan, a ako netko želi nešto pobliže(premda sam sve napisao) može na PM.

 

Hvala svima i LP od novog kriminalca ili ti državnog neprijatelja br.1

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega Smille, velika Vam hvala na povratnom javljanju. Biti će svakako od koristi nekim drugim našim korisnicima.

 

Nažalost, očekivan rasplet slučaja. Ali mi je iznimno žao što ste se odrekli prava na žalbu. Time je uskraćena mogućnost da ovakvu odluku preispita Županijski sud. Još jednom naglašavam, kako smatram da je postojala osnova za primjenu instituta beznačajnog djela, barem za dio inkriminacija. Da ne bi ispalo da je to samo moje mišljenje, u tom kontekstu govori niz kazneno-pravnih autoriteta, poput samog tvorca aktualnog KZ-a, prof. Turković te praksa VSRH po prijašnjem KZ-u (1997.).

 

Razumijem da ste se htjeli čim prije riješiti svega ovoga, ali ipak ste trebali zadržati pravo žalbe i izjaviti je. Sada nažalost, takve mogućnosti više nema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problem je uvijek i isključivo financijske prirode jer svaka intervencija odvjetnika se plaća a sam nisam sposoban pratiti sve te zakonske klauzule i začkoljice tako da jedva mogu i ovo podnijeti nažalost te sam se opet zadužio da mogu i to sve platiti.

Tako da sam od žalbe odustao samo radi toga, a i ovako skromne financijske mogučnosti moram prije svega namjeniti u svrhu ženinog zdravlja jer svi lijekovi nisu đabalesku pa i tu ima troškova.

 

Volio bi da sam u mogučnosti to sve tjerati po principu "mak na konac" ali nisam tako da sam morao popustiti pod jednom određenom dozom pritiska, a bilo koja drugačija nagodba nije bila moguća jer nam je nametnuto kazneno djelo koje to i nije pa je sve u svemu u stjecaju(ovbjedinjeno u 3 umjesto u 2) onemogućeno niže kažnjavanje.

 

 

Tako je kako koje nažalost ali najveći problem je što ništa nisam riješio i žena i dalje pati u nemogučnosti korištenja onoga što pomaže provjereno tako da su nam s te strane određena prava uskračena nažalost.

 

Hvala svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija