Jump to content

Kupovina bicikla


cjjohn

Preporučene objave

Pozdrav,

 

htio bih kupiti bicikl od prodavača na njuškalu, ali prodavač nema papire o kupnji i nudi opciju sastavljanja kupoprodajnog ugovora i ovjeravanja istog kod bilježnika kao osiguranje da bicikl nije ukraden. Prodavač tvrdi da je bicikl uvezen iz austrije i da unatoč neimanju papira ovjereni kupoprodajni ugovor rješava taj problem.

Zanima me jel kupoprodajni vrijedi ako prodavatelj nema dokaz da je vlasnik i jel će u slučaju eventualne buduće prodaje kupoprodajni biti dovoljan dokaz da sam ja vlasnik.

 

Zahvaljujem se unaprijed na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 118.ZV

(1)Tko je u dobroj vjeri stekao samostalni posjed pokretne stvari na temelju naplatnoga pravnog posla sklopljenoga radi stjecanja prava vlasništva s posjednikom kojem ta stvar ne pripada, ili koji nije ovlašten njome tako pravno raspolagati, stekao je vlasništvo te stvari.

(2)

(3) Stjecatelj je bio u dobroj vjeri ako u trenutku zaključenja posla, a ni u trenutku primanja neposrednoga posjeda, nije znao niti je s obzirom na okolnosti imao dovoljno razloga posumnjati u to da stvar pripada otuđivatelju..

(4) Odredba stavka 1. ovoga članka ne primjenjuje se ako je stvar njezinu vlasniku ili osobi putem koje je on posjedovao BILA UKRADENA....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija