Jump to content

Članak 94


976

Preporučene objave

Poštovni znam da ste imali već sličnu temu ali Vas molim da mi odgovorite.Pitanje glasi: U ugovoru mi piše zabranjena je utakmica(konkurencija)radnika sa poslodavcem za vrijeme trajanja radnog odnosa,te dvije godine nakon prestanka radnog odnosa kod poslodavca.A u zakonu o radu piše.Članak 94. – Ugovorna zabrana natjecanja

 

U skladu s odredbom članka 94. Zakona, poslodavac i radnik mogu ugovoriti da se određeno vrijeme nakon prestanka ugovora o radu, radnik ne smije zaposliti kod druge osobe koja je u tržišnom natjecanju s poslodavcem. Međutim, ovakva se zabrana natjecanja može ugovoriti isključivo ugovorom o radu, a ne odlukom o otkazu ugovora o radu, te ona radnika obvezuje samo ako je ugovorom poslodavac preuzeo obvezu da će radniku za vrijeme trajanja zabrane, isplaćivati naknadu najmanje u iznosu polovice prosječne plaće, isplaćene radniku u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu.

Pa ne znam koja je odluka pravomoćna ?.Jer namjeravam dati otkaz i otvoriti obrt a on bih bio slićan mojoj sadašnjoj firmi. Unapred Vam zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda pokušajte i sporazumno dogovoriti prestanak ugovorne zabrane. U protivnom, ona će, na temelju ovih podataka koje ste prezentirali - vrijediti, naravno uz obvezu poslodavca da vam isplaćuje naknadu.

 

 

Ako sam dobro shvatijo nebudu li oni meni isplačivali naknadu dvije godine onda je taj njihov ugovor ništav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija