Jump to content

Ugovor o stipendiji


drago.i

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Radi se o stipendiji za koju se svake godine raspisuje natječaj, obavlja selekcijski postupak i na kraju zaključuje ugovor koji vrijedi samo za tu akademsku godinu. Student ju je primao tri godine, znači za svaku godinu ima poseban ugovor. U ugovoru za prvu godinu piše sljedeće:

"Student (...) je obvezan nakon završenog studija raditi u Republici Hrvatskoj najmanje godinu dana od dana prvog zaposlenja u najkraćem trajanju od godine dana". U ugovorima za drugu i treću godinu stoji: "Student (...) je obvezan nakon završenog studija raditi u Republici Hrvatskoj najmanje godinu dana, odnosno onoliko dugo koliko je temeljem ovoga Ugovora primao stipendiju."

 

Može li se tumačiti, budući da ista pravna osoba daje stipendiju svake godine po istom pravilniku, da je potrebno odraditi po jednu godinu za svaku godinu stipendiranja, u ovom slučaju tri godine? Po meni, student jednom godinom rada u Hrvatskoj ispunjava obvezu iz sva tri ugovora istovremeno.

 

Hvala i lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

G-man, hvala na odgovoru. Upravo taj izraz "temeljem ovoga Ugovora" me navodi na moj zaključak, budući da je za svaku godinu primanja stipendije potpisan poseban ugovor. Ovaj dio "odnosno onoliko dugo koliko je temeljem ovoga Ugovora primao stipendiju" se, pretpostavljam, odnosi na situaciju koja je opisana dalje u ugovoru (tj. u sva tri ugovora), a to je mogućnost produljenja stipendije po istom ugovoru (što se u praksi ne provodi već se raspisuje novi natječaj, provodi selekcijski postupak i zaključuje novi ugovor). Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija