Jump to content

Dali sam ja u posjedu nekretnine?


oltea

Preporučene objave

Molim savjet.

Roditelji su posjedovali kucu 14 godina u kojoj su imali stalni boravak I iz koje su ispraceni na zadnji pocinak. Posjed je bio na temelju 7/10 vlasnistva koje je mama nasljedila od svojih roditelja a moji roditelji su to ostavili meni. Ostali 3/10 ima ujak, brat od moje pokojne mame, koji zivi u dispori 45 godina, nije dolazio, nije se brinuo za pokojne babu I didu, niti za kucu.

On je nerazuman covjek. Ja bi ga isplatila za njegov dio ali on ne zeli pristati I dignuo je tuzu da je moja pokojna mama stekla 7/10 prijevarom itd. Nekoliko tuzbi je podignuo I to je jos sve na sudu.

Tata je umro prije 2 mjeseca, pa je sad kuca prazna odnosno tamo nitko stalno ne zivi. Ja imam kljuceve. U kuci je sva pokretna/nepokretna imovina mojih pokojnih roditelja koju su stekli u braku za zivota. I ja placam racune jer glase na pokojne roditelje. Ja zivim u inozemstvu I dolazim na ljeto 3-4 tjedna, na odmor I pocistiti/srediti nekretninu, platiti racune I otici roditeljima na grob.

Jucer sam saznala da je ujak poslao "cistace" koji su usli u dvoriste da pokose travu I pociste. Ne znam da li je provaljeno u kucu. Ja putujem u Hrv iduci tjedan. Nemam familije niti mladu osobu u blizini da dode pogledati, a kuca je na osami.

Sto mi je uciniti? Dali sam ja u posjedu I sto zapravo sacinjava posjed? kakva prava ima ujak kao manjinski vlasnik?

Hvala lijepa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija