Jump to content

Darovni ugovor i upis u gruntovnu


anonimno

Preporučene objave

1972 godine otac mi je darovao 1/2 zemljišta i kuće za koji je sastavljen darovni ugovor ovjeren i uveden u katastar i gruntovnu. Nakon mjesec dana mi je darovao još 1/2 preostalog djela tako da sam postao korisnik 3/4 djela. Drugi darovni ugovor sam ovjerio i upisao ga u katastar ali ne i u gruntovnu. Godinu dana kasnije otac je obolio i tražio da sastavi oporuku i tada su sa opčinskog suda došli sudac i zapisničar i sastavili oporuku kojom pola imovine daje meni a drugu polovinu drugom sinu. Nakon toga otac je prizdravio i godinu dana kasnije napravio ugovor o doživotnom uzdržavanju kojim onu 1/2 iz preostalog djela daruje bratu tako da oboje imamo 1/2 djela. Međutim brat se upisao u gruntovnu a ja nisam . Sada je imovina na katastru 3/4 -1/4 u korist mene a na gruntovni pola pola. Iako sam oca dohranio i sahranio kako je to pisalo u mom darovnom ugovoru a brat se odao piću, zanima me da li ja mogu na osnovi svoga darovnog ugovor upisati u gruntovnu svoje vlasništvo iako je brat to napravio prije mene na temelju darovnog ugovora koji je sklopljen u trenutku kada otac više nije bio vlasnik imovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Brat je znao za sve darovne ugovore i nije se bunio

već je dvije godine kasnije radio ugovor o uzdržavanju kojeg se nije držao jer je bio alkoholičar a i dan danas je . Kuća koju je imao urušila se od neodržavanja a do ulaznih vrata ne može jer je dvorište u zadnjih trideset godina postalo šikara. Oca nije imao na brizi.

Što je o dosjelošću zar ja nemam pravo i po toj osnovi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija