Jump to content

majka sa dijetetom do 3. god


ivanamo

Preporučene objave

Prekovremen rad - čl. 65. st. 6. Zakona o radu -

 

"Trudnica, roditelj s djetetom do tri godine života, samohrani roditelj s djetetom do šest godina života, radnik koji radi u nepunom radnom vremenu kod više poslodavaca, te radnik iz članka 61. stavka 3. i članka 62. stavka 3. ovoga Zakona, mogu raditi prekovremeno samo ako dostave poslodavcu pisanu izjavu o pristanku na takav rad, osim u slučaju više sile."

 

Što se noćnog rada tiče, zabrana prema novom uređenju, sukladno čl. 70. Zakona o radu, vrijedi samo za maloljetnike.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Poštovani, majka sam djeteta mlađeg od 3 godine, i u nekoliko navrat sam bila primorana raditi prekovremeno i vikendom, bez traženja moje pisane dozvole. U listi radnih sati pod prijetnjama otkazom morala sam te sate/dane unijeti kao neradne. Nakon prijave siuacije pravobraniteljici za ravnopravnost spolova i državnom inspektoratu dobila sam izvanredni otkaz zbog "gubitka povjerenja" u mene. Državni inspektorat "nije našao ništa" budući da nemam dokaz da sam radila prekovremene jer su u listi ti dani upisani pod neradne. Očitovanje pravobraniteljice još čekam. Podigla sam tužbu za neopravdan otkaz i bliži mi se ročište.....Hoće li sutkinja uzeti u obzir moj prekovemeni rad bez pisane dozvole s obzirom da to da inspektorat "nije ništa našao". Postoje svjedoci tog mog prekovremnog rada....jesu li oni relevantni?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija