Jump to content

Kome se obratiti i što dalje


wonderboy

Preporučene objave

Obzirom da zaposlenica nije htjela ostati duže nego je propisano radnim vremenom, kako bi usluživala pijanu šeficu ugostiteljskog objekta i njene goste, šefica ju je

u napadu bijesa uhvatila za vrat. Obzirom da je radno vrijeme već bilo završilo, zaposlenica, je napustila radno mjesto i pozvala policiju radi fizičkog napada.

 

Policija je izašla na uviđaj no šefica i pijana šefičina ekipa, negirali su priču, šefica je napuhala preko 2 promila, bili su i kod zaposlenice, koja je napuhala 0,00.

 

Šefica, radi povrijeđenog ega, jer je ova zvala na nju policiju, porukom joj javlja da je dobila otkaz i da dođe donijeti ključeve od lokala.

 

Zaposlenica ima ugovor na NEODREĐENO. Kako postupiti? Kome se obratiti.

U smislu fizičkog zlostavljanja, koje je u ovom slučaju teško dokazivo, no toga valjda više nema ni u Albaniji, ne želimo da ovo prođe nekažnjeno.

Inspektorat? Tužba za nezakonit otkaz? Kome, i odakle početi?

 

Zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što je kolega Sivko napisao- radnica mora uredno dolaziti na posao ( jer je nedolazak na posao razlog za izvanredni otkaz ugovora o radu).

Ako je šefica otjera s radnog mjesta, nazovite inspektorat za upute (i opet policiju, iako je malo vjerojatno da će izači na teren). Možete odmah (ako budete "otjerani s posla" i poslati pisani upit poslodavcu s obrazloženjem svog radnopravnog statusa (pomirljivog sadržaja, ako Vam je cilj nastraviti radni odnos).

Odluka o otkazu ugovora o radu mora biti donesena u pisanom obliku i sadržavati obrazloženje.

U ovom slučaju poslodavac vjerojatno očekuje da se radnica uopće neće pojaviti na poslu pa bi odmah mogao donijeti odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu.

Pojavljivanjem na poslu se stvar komplicira- što više radnik pokazuje volju za nastavak radnog odnosa, to mu je teže pripisati povrede obveza iz radnog odnosa zbog kojih nastavak istog ne bi bio moguć i vjerojatnoost uspjeha u eventalnom sudskom spou postaje veća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, u svakom slučaju postupit ćemo prema uputama.

 

Sve to se zbilo noćas , te ju je jutros šefica potjerala uz riječi da joj daje slobodan dan.

 

Prisutni su bili i isti oni policajci koji su sinoć intervenirali, te su čuli da ju tjera jutros, što znači da imamo svjedoke da je unatoč svemu uredno ujutro došla u prvu smjenu.

Naravno, kod nas se u kafićima radi II/I smjena, unatoč zakonu koji propisuje odmor između smjena.

Poželjno je da se ostane i do 1-2-3 ujutro, pa onda dođe u prvu, naravno sve za minimalac, bez doplate, uz kucanje na kasi, malo na mene, malo na tebe, malo na Peru i Đuru, jer ne smije stalno kucati na svoje ime radi smjena koje su nelegalne.

Dodala joj je nakon svega do dođe sutra raditi u II smjenu. Spominjala je otkazni rok, i sve ovo je za sada samo usmeno. Djelatnica sporazumni otkaz potpisati neće, no za sve ostalo ionako nema niti razloga, niti je bilo kakvih upozorenja, osim provokacija od strane šefice i to isključivo u alkoholiziranom stanju (šefice). Uglavnom kakav god otkaz da joj napiše, namjeravamo podnijeti tužbu općinskom sudu, kao i inspekciji rada i obavještavat ću tijek događaja ovdje. Sumnjem da će nastavak rada ondje i u slučaju dobijanja spora biti moguć, nakon svega, no vrijeme je da izrabljivači, a sada i fizički maltretatori konačno nestaju iz poduzetništva.

Ako svi sagnemo glavu i odustanemo, neće nikada. Suprug djelatnice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija