fajrvol objavljeno: 21. kolovoz 2014. objavljeno: 21. kolovoz 2014. Poštovanje, imam na žalost dugovanje za odvoz smeća iz pretprošle godine i komunalno poduzeće mi šalje na računu svaki put obavijest da imam dugovanje od 288,00 kn. za to razdoblje. Moje je pitanje, da li se ja mogu već sada pozvati na zastaru tih računa u dopisu komunalnom poduzeću gdje bi naveo da po zakonu ti računi za odvoz smeća su u zastari ili moram čekati da mi pošalju ovrhu za taj dug pa se tek onda žaliti? Lp Citiraj
G-man odgovoreno: 21. kolovoz 2014. odgovoreno: 21. kolovoz 2014. Stvar vašeg izbora. Inače, pretpostavljam da se radi o računu za kućanstvo, dakle ne za pravni subjekt? Citiraj
fajrvol odgovoreno: 22. kolovoz 2014. Autor odgovoreno: 22. kolovoz 2014. Da, radi se o kućanstvu. To nisam bio siguran da li ja mogu se pozvati na zastaru samostalno ili moram čekati nekakvu ovrhu da mi dođe pa da se onda žalim. Citiraj
G-man odgovoreno: 22. kolovoz 2014. odgovoreno: 22. kolovoz 2014. Da, radi se o kućanstvu. Tada je zastarni rok 1 godina od dospijeća pojedinog računa. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.