Jump to content

Vezano uz preseljenje djeteta u drugu školu?


7of9

Preporučene objave

Pišem ovaj post kao uslugu prijateljici.

Radi se o dijetetu moje prijateljice koja želi da sin krene u drugi razred osnovne škole od nje .Prije škole znači prije prvog razreda dijete je bilo pola- pola kod nje pola kod oca. Kad je došlo vrijeme za upis u prvi razred ,zajedno su otišli ona i njen bivši suprug na upis i upisali djete u prvi razred,po želji djeteta a bez ikakve sudske presude ,bilo kakvog dogovora na centru ,ona je dozvolila da djete pohađa školu od oca ,ali da je svaki vikend kod nje. Na polugodištu se preselila u novu kuću40km dalje od prijašnjeg boravišta ,ali je u dogovoru sa bivšim supugom ,koji je rekao da bi to za dijete bila trauma da ga seli u drugu školu ,on ostao do kraja prvog razreda kod oca i završio prvi razred od njega.

Dogodilo se sljedeće ,kad je dijete dolazilo k njoj vikendima ,uvidjela je velike promjene na njemu ,da se udaljava od nje ,da kad treba ići na vikend kod nje on ima utakmicu ,trening ,ide s ocem stalno negdje ,pa tako da sve manje boravi kod nje. pošto se čula sa razrednicom djeteta redovito ,od nje je dobila katastrofalne informacije ,da otac dolazi u školu vidno pod utjecajem alkohola ,da djete ima kupusni list od knjiga ,da se više ne hrani u školi ,te da je popustio u školi. Pokušala je razgovarati sa bivšim suprugom koji je to negirao. Dalje su se samo nizale kojekakve dojave susjeda ,itd.. Da otac pije ,da je stalno po lokalima ,po kladionicama ,da dijete ide iz škole u tri popodne doma.itd...

Pošto je već bio kraj školske godine i djete je došlo k njoj na ljetne praznike tek je onda tada uvidjela da se dijete jako promijenilo.

Zatražila je da se donese privremena mjera o tome s kojim će od roditelja dijete živjeti.

Na czss-u su joj rekli da oni ništa ne mogu,da se oni moraju dogovoriti ,pošto nema nikakve sudske odluke.

 

pitanje je :

Da li ona može dijete upisati u drugi razred osnovne škole u drugu školu,bez pristanka oca?

Dijete ima prebivalište kod oca ,jer ga nikad nisu mijenjali jer su živjeli poslje raskida jako blizu jedan drugom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
  • 3 mjeseci kasnije...

Imam dvoje dijece,cura će sad krenuti u 5.raz oš,a sin u 1.oš.S obzirom da smo kupili nekretninu u drugoj opčini htjeli bi da nam oni odma sa početkom školske god.krenu u tu školu.Da li je to moguće s obzirom da nismo još prijavljeni u toj općini,a nebi htjeli dijeci stvarati šok i prebacati ih nakon 2-3 mj.od početka škole i navikavat ih na novu sredinu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija