Jump to content

Promjena skrbništva


KOLE65ra

Preporučene objave

Poštovani,

razveden sam preko 4 godine i sa bivšom suprugom funkcioniram zaista dobro. Mi smo dogovoreno našeg sina zajednički skrbili na način da je tjedan dana kod nje a tjedan kod mene. To je sve super funkcioniralo dok nismo i službeno razvedeni sa strane suda.

 

Na CZSS-u su nas savjetovali, što ja zaista smatram i pravednim, da se alimentacija ne plaća jer je dijete pola-pola pa nema smisla plačati istu jer bi u tom slučaju onaj koji je skrbnik imao duple troškove što u današnje vrijeme s ovakvim primanjima i nije moguće.

 

Da ona bude skrbnik sam pristao samo iz jednog razloga a to je da se ne vučemo po sudu jer je bivša jako tvrdoglava kod nekih stvari i nebi gledala dobrobit djeteta već samo svoju sadisfakciju ali smo imali na žalost samo usmeni dogovor da ne plaćam alimentaciju jer je sinčić pola vremena kod mene a pola kod nje.

 

Sud je prihvatio da se viđanje djeteta nastavi koa i do sada tjedan za tjedan ali je odredio alimentaciju 1000 kn.

Naravno da je nisam plaćao jer smo imali i takav dogovor i nikada me nije tražila. Pomažemo si koliko možemo i zajednički dogovaramo tko šta kupuje od odjeće i obuće.

 

Sudska odluka je donesena cca 28.08.2013. no ona je sad zatražila promjenu iste tj. da se viđanja djeteta promjene jer su joj tako rekli u vrtiću i da ona nema nikakva prava, vrlo vjerojatno će zatražiti i sve zaostale alimentacije.

 

Pokušao sam razgovarati s njom otvoreno i molio je da mi kaže iz kojeg razloga traži promjenu (dali je zbog novaca jer je u ovrhama) ali kaže da je zbog vrtića i škole te da djete mora imati svoje prebivalište jer kreću obaveze (vrtić).

 

Kad bi se pošteno gledali uvijeti ja imam puno bolje uvijete za dijete od nje. Spominje nekakav mir i kutak za dijete a dijete može biti samo u njenoj sobi koju ima kod roditelja u stanu. U stanu je više odraslih osoba koje puše kraj mog djeteta i narušavaju mu zdravlje ali to nije kao bitno.

 

Dijete koje ima 4,5 godina ide samo u park koji je zaista preko puta zgrade ali ipak mislim da je to prerano.

 

Usput gospođa je sama odlazila kad god bi se posvađali k svojim roditeljima odnoseći malo dijete sa sobom (treći puta nisam dopustio povratak), počela je izlazit s prijateljicama i tako dalje.

 

Nakon što je otišla čak nisam vidio nekoliko mjeseci sina dok nismo postigli nekakav dogovor. Mjenja partnere, kod jednog je čak i živjela i tamo odvodila mog sina. Smatram da takav način života nije dobar za mališana. Ona se stvarno dobro brine za njega i voli ga svim srcem kao i ja ali neke stvari jednostavno radi pogrešno ne razmišljajuči o posljedicama.

 

Imamo sad zakazano ročište 01.10.2014. godine vezano za izmjenu presude. Dali da zatražim promjenu skrbništva prije ročišta, na ročištu ili nakon ročišta te dali da angažiram odvjetnika.

 

Zahvaljujem.

 

Srdačan pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Angažirajte odvjetnika. Imate realne šanse.

 

Inače, čl. 310. st. 3. Obiteljskog zakona -

 

" Iznimno od stavaka 1. i 2. ovoga članka, ako roditelji na temelju plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi provode podjednako vremena s djetetom i u vezi s tim se podjednako svakodnevno skrbe o djetetu, novčano uzdržavanje za dijete može se urediti sporazumno u skladu s obiteljskim okolnostima."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija