Jump to content

zabrana upravljanja 59, 60 ili 61 dan ??


nnetko

Preporučene objave

Bok,

 

od Prekršajnog suda sam dobio rješenje u kojem stoji da mi se zabranjuje upravljanje vozilom 60 dana ali da se to umanjuje za 1 dan, koliko je vozačka bila na policiji, te da mi zabrana onda iznosi 59 dana. U tom rješenju stoji i to da trebam čekati obavijest od policije kad starta zabrana.

 

Nakon nekog perioda poštom mi je došlo policijsko rješenje u kojem stoji da mi se zabranjuje upravljanje vozilom dva mjeseca te da mi zabrana starta sutradan od preuzimanja pošte. Policija ne spominje 60 dana minus onaj 1 dan nego samo tekstom piše dva mjeseca.

 

Budući da kalendarski zabrana uključuje i jedan 31. dan u mjesecu, onda po policiji kazna iznosi 61 dan. Po sudu je 59 dana.

 

Ne znam dali policijska dva mjeseca znači (kolovoz ima 31 dan) :

 

-od 20.08.2014. do 19.10.2014. = 61 dan (uključuje datume)

-ili od 20.08.2014. do 18.2014. = 60 dana (uključuje datume)

 

Po sudu to bi trebalo biti:

-od 20.08.2014. do 17.10.2014. (uključije datume)

 

 

Jeli mi netko može odgonetnuti jeli mi kazna 59, 60 ili 61 dan? Po gradu kruži policijski kombi sa skenerom za registracije pa bi me lako mogli uhvatiti npr. 60. dan kad bi ja sjeo u vozilo prvi put a ne znam smijem li voziti 60. i 61. dan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ne bi poslije bilo pisanja žalbi i pretjerivanja sa policijom počni vozit 20.10.Oni imaju u svojem kompu točne datume i sve prije toga je kazna,ali isto možeš provjerit jer presudu imate i jedni i drugi pa taj 1 dan umanjenje mogu lako ispravit.

 

Kombi skenira tablice i registraciju ali ne zna tko vozi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je sve točno što ste napisali radi se o trapavosti policijske administracije.

 

Smijete voziti od dana 18.10.2014. godine u 00:01 sati.

 

Moguća je još jedna greška policije a to je da vas se uhiti radi "kršenja zabrane" po njihovom tumačenju, ali bi najkasnije već sutradan bili u potpunosti oslobođeni odgovornosti na prekršajnom sudu.

 

Policijski službenici koji bi slijepo vjerovali netočnim podacima bi mogli dobiti kaznene prijave radi posljedice eventualnog nezakonitog uhićenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja isto mislim da 18. u 00:01 mogu krenuti u vožnji ali i to da će me policija zezati ako me lociraju(zbog greške policijske administracije). Njih nije briga što je u pozadini događaja, samo imaju informaciju o zabrani. Inače, policija skenira registracije na način da o vlasniku auta istog trena zna sve, pa i to o zabrani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za taj prekršaj je predviđena kazna zatvora.

 

Policajac ima pravo "počinitelja" smjesta svezati lisicama i odvesti ga u policijsku pritvorsku jedinicu.

 

Neozbiljno je raspravljati da li bi oni to učinili ili ne, to je odluka policajca na terenu.

 

Policajac ne vidi pozadinu i ne može u tom trenutku uvidjeti da je u krivu.

 

Informacijski sustav s mogućnošću čitanja registarskih oznaka može detektirati da li vlasnik vozila kojeg je snimio ima izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja, tada policija treba utvrditi identitet vozača i uvjeriti se da li je to ta osoba za upravljačem.

uređeno: od petpetica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da je najbolje računati na najgore, da se čovjek ne zezne, ali za ovakve prekršaje se uglavnom ne uhićuje ni prepraćuje (s obzirom da se može uhititi/prepratiti za velik broj prekršaja, neovisno je li propisana kazna zatvora, na tu mogućnost uvijek treba računati).

 

Što se tiče točnog datuma do kad mjera vrijedi, policajcima na terenu je referentno jedino ono što je upisano u sustav. U slučaju da vozač tvrdi da je došlo do greške u ovom obliku (dan više-manje), to se može provjeriti ako radi administracija postaje koja je unijela zabranu (radni dan prva smjena), ali ako je neko drugo vrijeme, nema nikakve mogućnosti provjeriti. U nekoj takvoj situaciji ako je vozač zatečen u vožnji, tvrdi da mu je zabrana istekla i da će nastaviti voziti, ostvareni su uvjeti za uhićenje i prepratu, tako da bi mogao biti uhićen i prepraćen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policijski službenici koji bi slijepo vjerovali netočnim podacima bi mogli dobiti kaznene prijave radi posljedice eventualnog nezakonitog uhićenja.
Ne mogu jer nisu krivi.

 

Inače, policija skenira registracije na način da o vlasniku auta istog trena zna sve, pa i to o zabrani.
Vlasnik ne mora bit automatski i vozač što se iz kombija ne vidi.

 

Za taj prekršaj je predviđena kazna zatvora.

A prvo je navedena novčana.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slobodno si mogao komentirat.

 

Oni vani rade onako kako im kaže onaj unutra a onaj unutra kaže kako je netko treći unio podatke.

 

Uvijek ide manja kazna a uputa im je ionako kažnjavat novčano jer u zatvorima nema mjesta a i treba ekipu koja planduje i hranit.Dakako da to nije objavljeno na portalima i novinama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija