Jump to content

Pretres osobe i vozila?


ivan.z

Preporučene objave

Pretres ne postoji, nego se radi o pregledu ili pretrazi (guglaj te pojmove, ima dosta toga, npr. gore linkani Zakon, ili Zakon o kaznenom psotupku).

 

Ukratko, pregled se može obaviti bez naloga, a ovo što si ti nabrojao bi spadalo u pregled. Imaju te pravo prepipati i vizualno pregledati vozilo, a možeš odbiti izvaditi stvari iz džepova ili otvoriti vrata vozila. U tom slučaju se više ne radi o pregledu, nego bi trebali prijeći u pretragu, pa te mogu uhititi i nešto obaviti odmah, a za nešto tražiti nalog.

 

Sad, ima svakakvih situacija i teško je reći nešto napamet što bi obuhvatilo svaku, pa je možda najbolje da pitaš za konkretnu situaciju koja te zanima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima da ma prije sam imao problema sa zakonom ali od zadnjeg kaznenog djela je proslo vise od 8 godina a kako sam registriran u policijskoj evidenciji svaki put prilikom kontrole vozila ili legitimacije mi pregledavaju vozilo ili mene osobno. Svjestam sam cinjenice da cu to placat do kraja zivota ali moram i ja reci dosta.. Jer prije neki dan su me zaustavili redovna kontrola a bio sam sa sinom u autu (djete 8 i pol god)pa su mi pregledavali auto i mene ispipkali odnosno pretresli.djete se uplasilo pa pocelo suze pustat cak se bojao da place... Ne zelim to i ne zelim da to moje dijete gleda bez obzira na moju proslost s tim da vise od osam godina nisam napravio kazneno djelo. Drugi put cu im reci bio sa sinom ili ne, necu im dat ni da auto gledaju niti sta imam u dzepovima. Nek me vode u postaju. Pa nisam vise balavac da vadim sve iz djepova. Hvala na odgovorima .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam o kakvim se djelima radi (ne moram ni znati), odnosno zbog čega ste imali prije problema sa policijom, ali policajci moraju imati u vidu kod pregleda (kako vi ono kažete pretresa) da se tijekom tog postupka ne smije narušavati dostojanstvo osobe koja se pregledava tj. vaše dostojanstvo, a posebno se treba obratiti pozornost ukoliko se radi i o malodobnoj osobi, pogotovo o djetetu starom 8 godina.

 

Nemojte dolaziti u sukob sa policajcima tijekom obavljanja njihove radnje jer si možete samo načiniti još veće probleme, ali naknadno, ukoliko niste zadovoljni postupkom pol. službenika možete podnijeti pisanu ili usmenu pritužbu nadležnoj policijskoj upravi ili MUP-u.

 

Evo dva linka:

 

http://www.mup.hr/main.aspx?id=104

 

http://www.ombudsman.hr/index.php/hr/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija